Blåbärsglass med kardemumma och whisky

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
1
Blåbärsglass med kardemumma och whisky

Blåbärsglass med kardemumma och whisky är en utsökt efterrätt med en spännande balans mellan blåbärens sötma och whiskyns kraftfullhet. Efterrätten kommer att lämna ett leende på allas läppar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Blåbärsglass med kardemumma och whisky

Ingredienser

8 portioner

Strössel

5   digestivekex
4/5 - 1 tsk  hel kardemumma
25 g  smör

Blåbärsglass

5   äggulor
1 1/2 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker
3 msk  Mackmyra whisky (eller annan whisky)
2 dl  blåbär
3 dl  vispgrädde

Blåbärssås

2 dl  blåbär
2 msk  florsocker

Garnering

blåbär
myntakvist till garnering

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god glass och dessutom enkel att göra. Jag tog vanlig "billig" Tullamore whisky och det funkade utmärkt.

Veronica

2024-01-10

Testa liknande recept

Messmörsglass med hjortronsås
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtsemifreddo med citrussallad
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaj-semifreddo
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persikosoppa
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rommarinerad apelsinsallad med sorbet
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst cheesecakesandwich med blåbär
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga