Hoppa till sidans innehåll

Recept

Bings marängtårta

Den här marängtårtan är perfekt för sommarkalaset. Du gör marängsmeten, brer ut den på bakplåtspapper och gräddar den. Grädde, smält choklad och bär är prima som garnering. Mums.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007.

Ingredienser

Maräng

  • 8 äggvitor
  • 2 tsk ättiksprit (12%)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl socker

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • ca 2 - 2 1/2 l bär

Näringsvärde per portion

Energi: 1760 kj / 420 kcal
Fett: 24 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Maräng: Vispa äggvitor, ättika och vaniljsocker till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa igen tills blandningen är hård och blank.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en ring på ca 30 cm i diameter (för 10 port). Bre ut marängsmeten.
  4. Sänk ugnsvärmen till 125°C och sätt in marängen. Grädda den i mitten av ugnen i ca 1 timme. Låt marängen svalna.
  5. Garnering: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och ringla den över marängen. Vispa grädden och ansa bären. Dekorera tårtan precis innan det är dags att servera den.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet. Byt grädden mot havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.