Basilikakräm
Gör en enkel basilikakräm som sås till maten. God till allt möjligt, till exempel lax, sallad, varma grönsaker eller kyckling. Du behöver bara crème fraiche, färsk basilika, färskost och en gnutta flingsalt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
8 portioner
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
1 tsk flingsalt
200 g färskost
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi336 KJ / 80 kCal
Fett8 g
Salt1.04 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g
Kommentarer
Vi fick den väldigt lös första gången, så vi vispad créme fraîchen fast innan vi mixade den och då blev den mycket bra i konsistensen Thomas
Thomas
2023-10-23Blev toppen! Fräsch och bra konsistens.
Helen
2023-09-24Den blev väldigt lös. Som en sås snarare än kräm. Nästa gång provar jag att mixa bara basilikan och inte créme fraîchen då det blev likadant förra gången.
Johanna
2023-08-09