Bananpannkaka
Pannkakorna får en annorlunda och intressant karaktär när du tillagar det här receptet. Kokosmjölk och riven kokos piffar upp och smaksätter smeten. Bananerna steker du i råsocker och blir ett förtjusande komplement till de frasiga pannkakorna.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 dl riven kokos
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 ägg
50 g smör
4 stora mogna bananer
3/4 dl råsocker
färskpressad juice av 4 lime
finrivet skal av 2 lime
smör till stekning av pannkakorna
För alla
Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och bjud med laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och bjud med gräddersättning från Oatly eller Go Green.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack till tidigare kommentarer. De gjorde att jag ändrade lite i receptet och fick pannkakorna att hänga ihop. Jag tog 2 dl mjöl till 2 ägg och minskade vattnet med ½ dl. MEN 1½ dl socker måste vara FEL! Jag tog 1½ msk och en nypa salt. De blev alldeles lagom söta och jättegoda!
Barbro
2009-03-04Steker pannkakorna nu...eller försöker i alla fall. Pannkakorna håller absolut inte ihop, har nu kläckt i ett till ägg för att se om det hjälper. Håller med Håkan ang. osammanhängande recept. Jag antar från bilden att resterande av kokosen ska strös på pannkakorna och ev. bananerna.
Jaana
2009-02-07Receptet något otydligt. 50g smör i smeten? Pannkakorna hängde inte ihop. Den andra 1/2 dl rostad kokos till garnering? Är ganska van att steka pannkakor men dessa hängde inte ihop
Håkan
2009-01-25