Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Banana split bowl


Dessert till frukost? Så klart du kan äta det, med viss modifikation… Prova en beroendeframkallande frukostvariant av den omtyckta desserten banana split. Byt glass mot yoghurt och chokladsås mot chokladgranola samt lönnsirap. Men bananen är sig lik!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017.

Ingredienser

  • 1 banan
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl granola (gärna chokladsmak)
  • 1 msk kakaonibs
  • 1/2 dl rostade kokoschips
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Skala, halvera och dela bananen på längden. 
  2. Fördela yoghurten i skålar.
  3. Toppa med banan, granola, kakaonibs och kokoschips. Ringla över lönnsirapen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smörstek bananen och ringla över lönnsirap mot slutet av stekningen för extra lyx och en karamellig smak!

Näringsvärde per portion

Energi: 1976 kj / 478 kcal
Protein:10 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 29 g
Salt: 0,09 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer