Banana split bowl
Dessert till frukost? Så klart du kan äta det, med viss modifikation… Prova en beroendeframkallande frukostvariant av den omtyckta desserten banana split. Byt glass mot yoghurt och chokladsås mot chokladgranola samt lönnsirap. Men bananen är sig lik!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
2 portioner
1 banan
3 dl turkisk yoghurt (10%)
1 dl granola (gärna chokladsmak)
1 msk kakaonibs
1/2 dl rostade kokoschips
1 msk lönnsirap
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Smörstek bananen och ringla över lönnsirap mot slutet av stekningen för extra lyx och en karamellig smak!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1976 KJ / 478 kCal
Fett29 g
Salt0.09 g
Kolhydrater41 g
Protein10 g
Kommentar
Yoghurt med 10% fett känns lite häftigt till en frukost. (Som dessert istället för glass är det Ok.) Om man tar 2 1/2 dl vanlig 3% mild yoghurt per person passar receptet bättre till frukost.
Bo arne
2017-08-21