Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Avokadowrap med lax och färskostwasabi


En wrap med sting! Rivig wasabi blandad med krämig färskost passar utmärkt med rökt lax och avokado. Lägg fyllningen i ett krispigt salladsblad, då håller också brödet ihop bättre. Toppa med sesamfrö för extra crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017.

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 200 g färskost (av cream cheesetyp)
  • 3 tsk wasabipasta
  • 1/2 msk japansk soja
  • 4 romansalladsblad
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Blanda med citronjuicen.
  2. Blanda färskost, wasabi och soja.
  3. Fördela salladsblad, färskost, lax, avokado, koriander och sesamfrön på bröden.
  4. Vik ihop till wraps och förvara i kylen till servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfri färskostersättning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.