Recept

Avokadowrap med lax och färskostwasabi


En wrap med sting! Rivig wasabi blandad med krämig färskost passar utmärkt med rökt lax och avokado. Lägg fyllningen i ett krispigt salladsblad, då håller också brödet ihop bättre. Toppa med sesamfrö för extra crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017.

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 200 g färskost (av cream cheesetyp)
  • 3 tsk wasabipasta
  • 1/2 msk japansk soja
  • 4 romansalladsblad
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Blanda med citronjuicen.
  2. Blanda färskost, wasabi och soja.
  3. Fördela salladsblad, färskost, lax, avokado, koriander och sesamfrön på bröden.
  4. Vik ihop till wraps och förvara i kylen till servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfri färskostersättning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Näringsvärde per portion

Energi: 2441 kj / 583 kcal
Protein:22 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 37 g
Salt: 3,88 g