Hoppa till sidans innehåll

Recept

Avokadorisoni med persika och myntasås

Risoni är en slags pasta i risformat som passar mycket bra till sallader som denna med avokado, paprika och persikor. Till denna avokadorisoni serverar du en kall myntasås på crème fraiche och hackad mynta som omfamnar salladen med sin krämighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004.

Ingredienser

  • 2 dl risoni
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning eller konc fond+vatten)
  • 1 röd paprika
  • 2 persikor
  • 2 avokador
  • 1 msk olja
  • 3 dl ruccolasallad

Sås

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk hackad mynta

Gör så här

  1. Koka risonin i buljongen i 11 minuter.
  2. Kärna ur paprika, persikor och avokador. Skär allt i bitar.
  3. Stek paprika och persikor i olja i en stekpanna. Rör ner det i den kokta risonin.
  4. Rör ner avokado och rucolasallad. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Rör ihop såsen. Servera den i en skål.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknigen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut risioni mot ris eller glutenfri pasta. Anpassa koktiden efter valet.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer