Recept

Avokado- och bönsallad med fetaost

Avokado- och bönsallad med fetaost är en somrig, mättande och nyttig sallad som passar lika bra som ensamrätt som ett välkommet inslag på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003.

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 4 tomater
  • 2 salladslökar
  • 200 g fetaost
  • 1 burk stora vita bönor (à 400 g)
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 1 påse sallad (blandade späda salladsblad)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Dela avokadorna och ta bort kärna och skal. Skär avokadoköttet i bitar.
  2. Skär tomaterna i bitar och strimla salladslöken. Dela osten i bitar. Låt bönorna rinna av.
  3. Blanda allt med sallad på ett stort fat. Ringla över oljan och strö över salt och peppar.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra så här till mjölkfritt: byt ut fetaosten mot tofu.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.