Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Ärtbiffar med kokta gula ärter

Det är inte bara kikärter som passar till vegetariska biffar. Våra svenska gula ärter funkar minst lika bra. I den här ärtbiffen kokas först ärterna, vilket gör dem mjuka och krämiga. Smaksätt gärna med skånsk senap, timjan och mejram. Gott till rostade rotfrukter och en kall sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014.

Ingredienser

  • 250 g torkade gula ärter
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 msk bakpulver
  • 3/4 dl majsstärkelse (maizena)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • rapsolja till stekning

Näringsvärde per portion

Energi: 1147 kj / 274 kcal
Protein:14 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 4 g
Salt: 2,23 g

Gör så här

  1. Blötlägg ärterna minst 12 timmar.
  2. Häll av vattnet och lägg ärterna i en kastrull, fyll med vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka under lock ca 1 timme.
  3. Häll av i ett durkslag, låt rinna av några minuter. Låt svalna.
  4. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Mixa ärter, lök, vitlök, bakpulver, majsstärkelse, salt och peppar i en matberedare. 
  6. Forma smeten till 4-6 biffar (för 4 portioner). Eftersom den är ganska lös underlättar det att ha fuktade händer.
  7. Stek biffarna i rikligt med olja i en het stekpanna tills de är gyllenbruna, 3-4 minuter per sida.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer