Recept

Äppelpaket med calvados och kanel

Härliga små äppelpaket, som med smaker av kanel och calvados blir en skön komponent på julbordet! Bäst av allt- det tar bara 20 minuter på grillen! Tips: Servera med en klick crème fraiche som du blandar med rivet citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008.

Ingredienser

  • 2 stora äpplen
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk kanel
  • folieark
  • 2 msk Calvados
  • smör

Näringsvärde per portion

Energi: 469 kj / 112 kcal

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplen i tjocka skivor. Hacka rosmarinkvistar och blanda med råsocker och kanel.
  2. Vänd äppelskivorna i blandningen och fördela på ett rejält ark dubbelvikt ugnsfolie. Lägg på några klickar smör.
  3. Vik ihop sidorna på foliearket med dubbla veck. Häll i calvados. Förslut sista kanten noga och lägg på grillen i 15-20 minuter.

Tips

Gott till: Crème fraiche med rivet citronskal.