Apelsinglaserade morötter

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Apelsinglaserade morötter

Apelsinglaserade morötter, ett perfekt tillbehör till fisk eller fågel. Morötterna som smaksätts med apelsiner, smör och socker får en skön sötma från glaseringen som du kan hetta upp med lite chili.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Apelsinglaserade morötter

Ingredienser

undefined
300 g  morötter
1/2   gul lök
2 msk  smält smör
1 msk  finhackad röd chilifrukt
1/2 msk  socker
juice och skal av 1/2   apelsin
2 msk  vatten
1/2 tsk  ljus maizenaredning
2 msk  grovhackad koriander och persilja

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd Maizena ( majsstärkelse) utrört i vattnet, i stället för ljus maizena redning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinsås
Betyg 3.9 av 5.
66 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mango- och apelsinsallad
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tortellini med grillad paprika
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga