Hoppa till sidans innehåll

Recept

Apelsincurry med quorn

En enkel och god vegetarisk rätt med kryddiga smaker. Laga till en curry med smak av apelsin, blanda i quorn och servera tillsammans med ris eller quinoa. Supersmarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 1 påse frysta quornbitar (à 300 g)
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matyoghurt (8%)
  • 400 g frysta, tinade blandade grönsaker t ex ärter/ blomkål/ brytbönor/ morot
  • 1 tsk soja (kinesisk)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Näringsvärde per portion

Energi: 1003 kj / 240 kcal
Protein:15 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 9 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry försiktigt i olja ca 3 minuter. Tillsätt quornbitarna och låt steka med 4-5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och koka i ca 5 minuter.
  2. Rör ut mjölet i yoghurten och blanda i grytan. Lägg ner grönsakerna och låt småkoka i 2-3 minuter. Smaka av med soja, salt och svartpeppar. Servera gärna med quinoa.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena. Quornbitar är fria från gluten, men gluten hanteras i produktionsanläggningen.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer