Apelsin- och pepparkakscheesecake
Denna pepparkakscheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Perfekt att bjuda på till jul, men även vid andra tillfällen på året.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
8 portioner
100 g smör eller margarin
30 pepparkakor
Fyllning
200 g färskost
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
Topping
2 dl crème fraiche
1/2 - 1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pepparkakor, smör, färskost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria pepparkakor. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
Jättegod
Britt-mari
2023-11-07Toppengod
Britt-mari
2023-11-06Har gjort den här i många år, men har den även inne i ugn ca.5min med toppingen på brukar bli jätte bra. Den är så god😋
Helena
2023-01-08