Apelsin- och pepparkakscheesecake

Betyg 3.5 av 5.
318 personer har röstat
46
Apelsin- och pepparkakscheesecake

Denna pepparkakscheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Perfekt att bjuda på till jul, men även vid andra tillfällen på året.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Apelsin- och pepparkakscheesecake

Ingredienser

8 portioner
100 g  smör eller margarin
30   pepparkakor

Fyllning

200 g  färskost
1 1/2 dl  socker
3   ägg
1 msk  finrivet apelsinskal
2 msk  pressad apelsinsaft

Topping

2 dl  crème fraiche
1/2 - 1 dl  florsocker
1   apelsin
pepparkakor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pepparkakor, smör, färskost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria  pepparkakor. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
318 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod

Britt-mari

2023-11-07

Toppengod

Britt-mari

2023-11-06

Har gjort den här i många år, men har den även inne i ugn ca.5min med toppingen på brukar bli jätte bra. Den är så god😋

Helena

2023-01-08

Näringsvärde per portion

Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka
Betyg 3.7 av 5.
224 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda pepparkakor med kolasmörkräm
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparkaksbiscotti med vit choklad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaka med björnbärsmylta
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakscheesecake med ädelost
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga