Antons västerbottenpaj
Antons västerbottenpaj är en mästerlig smakupplevelse. Du gör först pajskalet med vete- och grahamsmjöl och fyller det sedan med riven Västerbottensost och vispgrädde. Västerbottensostpaj är ett perfekt inslag på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
10 portioner
Pajskal
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt
Fyllning
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven Västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör så här
Tips
Om man penslar insidan av pajskalet med ägg innan det förgräddas läcker inte fyllningen ut.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett39 g
Kommentarer
Ni borde skriva ifall äggen ska vispas sönder när de knäckts ner i ostsmeten.
Catarina
2023-12-27Hej Catarina! Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet stå att det blir lite tydligare. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Mycket god. Jag brukar byta vispgrädden med mellangrädde eller matlagnings grädde. Kryddar även gärna med lita paprikapulver.
Charlotte
2021-12-22Godaste Västerbottenpaj jag någonsin ätit!
Agneta
2021-06-26