Hoppa till sidans innehåll

Recept

Antipasto Misto

Ett fat med kallskuret ser generöst och inbjudande ut på festbuffén. Botanisera bland salami, chorizo, lufttorkad skinka och komplettera med goda oliver, marinerade grönsaker och olika slags delikatesser på burk.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012.

Ingredienser

Kallskuret

  • 50 g salami, chorizo, lufttorkad skinka och lomo (lufttorkad fläskfilé) eller mortadella, pastrami, bresaola, kalkonbröst och rökt skinka

Tillbehör

  • oliver
  • marinerade kronärtskockor
  • grillad paprika
  • citron i bitar
  • pressad vitlök
  • torkade örter (t ex rosmarin, oregano och timjan)
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar

Garnering

  • färska rosmarinkvistar
  • lime- eller citronklyftor

Gör så här

  1. Separera gärna skivorna och lägg upp dem snyggt och luftigt.
  2. Garnera med färska rosmarinkvistar och lime- eller citronklyftor.
  3. Komplettera med oliver, marinerade kronärtskockor och grillad paprika – eller andra delikatesser på burk.
  4. Sätt extra piff på oliverna med citron i bitar, pressad vitlök och torkade örter. Ringla god olivolja över paprikan. Strö över flingsalt och mal över peppar. Vill du komma billigare undan så marinera kronärtskockorna och rosta paprikorna själv enligt recepten Marinerade kronärtskockor och Grillad paprika.

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer