Ångad spenat med jordnötssås

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Ångad spenat med jordnötssås

Sväng snabbt ihop denna himmelska, ångade spenat med jordnötssås. Såsen av risvinäger, jordnötssmör, sesamolja och soja får en fin hetta av sambal oelek och passar perfekt med den avångade spenaten. Toppa med jordnötter före du dukar fram.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ångad spenat med jordnötssås

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 l  vatten
salt
ca 150 g  färsk spenat
1 1/2 msk  soja
1 msk  jordnötssmör
1 msk  risvinäger
1 tsk  sesamolja
1 msk  socker
1 krm  sambal oelek
1 msk  rostade saltade jordnötter

Gör så här

Tips

Spenaten förvälls hastigt innan den blandas med den nötiga saltsöta såsen. Såsen kan också blandas direkt med färska spenatblad till en krispig sallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi308 KJ / 74 kCal

Testa liknande recept

Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peanut butter cup
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst banan med jordnötssmör och choklad
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Riskakor med jordnötssmör och choklad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banan- och jordnötsklubbor
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minutbiff med jordnötssås och sojamarinerade groddar
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga