Vackert att titta på, enkelt att göra och åh-så-gott, dessutom perfekt att servera som tilltugg. Månadens stora trend stavas tarte soleil som är franska och betyder solpaj. Här fyller Buffés matkreatör Sofia Nilsson det solformade brödet med pesto men kan varieras efter vad du har hemma.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Alla våra recept på tilltugg hittar du här!

 

Så gör du

  • Skär 2 rundlar av 2 färdiga pizzadegar genom att lägga på en tallrik ca 25 cm i diameter och skära runt med en kniv.

  • Bred på valfri fyllning på ena rundeln, t ex:
    - ca 1 ½ dl röd pesto och 2 dl riven lagrad ost
    - ca 1 ½ dl tapenade och 2 dl smulad feta
    - ca 1 ½ dl färskost, 2 dl smulad chevre och 1 msk finrivet citronskal
    - ca 1 ½ dl hasselnötskräm och 1 dl hackade hasselnötter

  • Lägg på den andra rundeln.

  • Sätt ett glas i mitten och skär sedan 16 bitar från glaset ut mot kanten runtom.

  • Snurra bitarna, lyft bort glaset och pensla med uppvispat ägg.

  • Grädda i mitten av ugnen i 200° C ca 15 minuter.

  • Tarte soleil

    Tarte soleil

    Tarte soleil är ett fantastiskt vackert och ruggigt enkelt tilltugg som du bakar på färdig pizzadeg. Fyll brödet med pesto och riven ost, skär till en sol och vrid brödbitarna till solstrålar. Servera gärna pestobrödet med färskost.

    - Tarte soleil

    Spara