Gör dina favoriter från grunden, förenkla och fuska med resten − och framförallt, ha framförhållning. Med våra matskolor vill vi förenkla för dig att julstressa mindre.
Girlang av skalet, torkad i skivor eller hel med doftande nejlikor? Varsågod – tre sätt att juldekorera med apelsin.
Svårt att få rätt konsistens på kola och knäck? Här beskriver vi hur du med hjälp av termometer och kulprov tar reda på när kolan är klar.
Sill hör midsommar till! Imponera på sällskapet med egeninlagd klassisk sill i 1-2-3-lag där rödlök, kryddpeppar och lagerblad sätter smak.
Här är ett roligt sätt att smaksätta din varma choklad med apelsin, som både barn och vuxna kommer att älska.
Griljerad skinka hör julen till och att griljera den själv är inte svårt. Det går att göra på färdigkokt skinka och med skinka som du kokar själv, vi visar hur!
Vi lär dig hur man tempererar choklad - steg för steg!
Här hittar du mallar och tips på hur du bäst sätter ihop ditt pepparkakshus!
Video − se hur du får till riktigt saftiga köttbullar.
Vi visar hur du gör egna grönkålschips. Lätt som en plätt!