Hoppa till sidans innehåll

Snart är det påsk! En högtid som i vanliga fall kanske innebär att man delar en god gubbröra med sin sin gamla mormor och trycker i sig sill och potät som om det inte fanns någon morgondag. Men även detta år gör vi kanske lite annorlunda. Här är en påskmeny storlek mindre som du och någon mer (kanske din nyfunna vän dammråttan) kan kasta er över.

Elin Nordström

Sitter du och småsurar över att du inte heller denna påsk kan göra ett extravagant påskbord och bjuda hela släkten på? Det är trist såklart men om du inte lessnat på digitala firanden är ju ett alternativ är att äta gubbröra tillsammans över videolänk istället. Eller så fixar du en liten gemytlig påsklunch för dig och ett fåtal utvalda eller firar utomhus med en gemytlig påskpicknick.

Du hittar fler påskiga recept här

 • Förrätt

  Vad är en påsk utan snittar? Ja antagligen en exakt lika trevlig sådan. Men just nu känner vi att den här påsken kräver ett litet snittinslag. Starta påskmiddagen med dessa veganska snittar. Och om ni känner livet i er och om ni vill maxa ert matintag denna dag så kan ni även duka fram ett lass med gubbröra. Ett tips är att halvera recepten så att ni inte står där med ett gäng salladssnittar och en tunna gubbröra som ingen orkar äta upp.

 • Varmrätt

  När ni skrapat upp den sista biten av röra och slukat det sista snitt-bladet är det dags för varmrätt. Här kan ni välja om ni vill haka på förra årets stora pizzahändelse - löjromspizzan. Det går såklart alldeles utmärkt att byta ut löjromen mot tångkaviar.

  Eller så kör du en klassiker och serverar lamm! Varsågoda - ett riktigt ljuvligt recept på lammspett med örtsmör och äppeltsatsiki

  TIPS! Baka den överblivna degen som bröd! 225 grader i ca 10 min som kuvertbröd. Strö över lite flingsalt och ringla över olivolja.

  Tips nummer 2: Halvera lamm-receptet så att du inte lagar för mycket.

 • Efterrätt

  Vi har nått slutnumret av den här middagen. Här tipsar vi om två ohemult goda desserter. Vid val av dessert kan det säkert uppstå oskiljaktigheter mellan dig och din gäst om vilken av dessa efterrätter som ska lagas. Om det blir alldeles för sur stämning så får ni väl göra båda.

  Pannacotta med yoghurt och blåbär
  Minipavlova med sesam och mango

  Tips: Överblivna maränger går bra att spara, förvara i en lufttät burk.