Hoppa till sidans innehåll

Gravad lax är ett givet inslag på julbordet och vi har valt ut våra godaste recept. Hur låter rödbetsgravad lax med dillolja eller vegansk "lax" gjord på morot?

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra recept på gravad lax

 • Rödbetsgravat

  Vill du att laxen ska sticka ut på julbordet så testa att rödbetsgrava den. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

  Rödbetsgravad lax med dillolja

 • För den stressade

  Nej nej du behöver inte dygna för att bli klar med jullaxen. Den här varianten gör du klart på fyra timmar och den blir precis lika god som den långsamma laxen.

  Snabbgravad tataki-lax

 • Lingongravad nykomling

  Gravad lax på nytt sätt med lingon! Detta recept på vackert röd lingongravad lax är en höjdare till julbordet. Den gravade laxen serveras med en krispig fänkålssallad, mums!

  Lingongravad lax med fänkålssallad

 • Klassikern

  Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!

  Gravad lax

 • En morot kan också vara lax

  Moroten har många strängar på sin morotslyra. Den här varianten på gravad lax smakar faktiskt väldigt likt den traditionella. Ugnsbaka morötterna i skivor, grava dem i en lag med dill, socker och salt, servera som de är eller toppa med hovmästarsås.

  Vegansk gravad lax av morot