Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Glass i strut, glass på tallrik, glass i tårta eller glass i... macka. japp, det går att kombinera glassen i oändlighet. Här listar vi våra 9 glassfavoriter!

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra recept med glass!

 

  • Friterad kladdkaka med glass och bär

    Det osar frityr som aldrig förr på dessertfronten i USA. Från crunchiga cronuts till friterade cheesecakes. Här doppas det kanske svenskaste bakverk i har, kladdkakan, i frityrsmet. Toppa kalas med en kula vaniljglass och strössla med färska bär. Succén är ett frasigt faktum.
    Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

    - Friterad kladdkaka med glass och bär

    Spara

  • Mjukglass med kolasås och hallon

    Hemgjord kolasås väcker barnet i de flesta av oss – särskilt när den ringlas på en strut med mjukglass! För en maxad glassupplevelse, toppa med färska hallon. En perfekt somrig efterrätt!

    - Mjukglass med kolasås och hallon

    Spara

  • Glassig rulltårta med krisp

    Baka en rulltårta, fyll med glass och godis och lägg i frysen. Perfekt att ha i frysen – redo för oväntade fikabesök eller som färdig kalasdessert. Variera genom att använda olika glassmaker och byt ut godis mot kokos eller nötter. Barnsligt gott för stora och små!

    - Glassig rulltårta med krisp

    Spara

  • Sandwichbitar med björnbär och lime

    Glass helt fri från grädde, mjölk, raffinerat socker och ägg – är det möjligt? Det är det – se bara här på dessa läckra sandwichbitar med mandelbotten. Fyll med len kokosglass, ena delen smaksatt med björnbär, andra delen med lime. Perfekt att ha på lut i frysen!

    - Sandwichbitar med björnbär och lime

    Spara

  • Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

    Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!

    - Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

    Spara

  • Melon pan med sesamglass

    Våffla, strut, bägare eller… burgare! Med inspiration från Japan är dessa trendiga ”pans” för dig som vill ta glassnjutandet till en ny nivå. Tänk dig ljuvligt söt sesamglass mellan fluffiga bröd toppat med ett knäckigt kaktäcke. Är glassburgaren din nya favorit? Upp till bevis – sesam, glassa dig!

    - Melon pan med sesamglass

    Spara

  • Jordgubbsswiss i strut

    Marängswiss i strut med extra sommarkänsla i form av färska jordgubbar. Vispa syrad grädde, krossa maränger och skiva gubbarna. Sedan återstår bara att varva kulor med glass, grädde, marängsmulor och eventuell kolasås. Hugg in på momangen!

    - Jordgubbsswiss i strut

    Spara

  • Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

    Kinesiska torkade plommon är söta, sura, salta och lite peppriga i smaken då de är kryddade med havssalt och kinesisk lakritsrot. Blanda ihop dessa med mild vaniljglass och tillsätt rostad mandelmassa för en knaprig textur. Mycket gott!

    - Vaniljglass med kinesiska torkade plommon

    Spara

  • Chokladglass med karamelliserade bananer och kokos- och bananbräck

    I den här lyxiga efterrätten får smakkompisarna banan och choklad stå i fokus. Bananen steks i råsocker som kompletteras av krämig chokladglass, för att sedan toppas av kokos- och bananbräck med mörk choklad på toppen. Ja du hör ju själv.

    - Chokladglass med karamelliserade bananer och kokos- och bananbräck

    Spara