Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Nu genomför vi ett spännande smaksamarbete med Holy Smoke BBQ från Skåne. Resultatet är ett gäng härliga grillvaror för den långa sköna grillsäsongen – kyckling, korv och porkbelly bland annat. Gänget bakom Holy Smoke BBQ har en lång gedigen erfarenhet inom mat och den amerikanska barbecue-traditionen. Vi tog tillfället i akt att prata lite med Johan på Holy Smoke BBQ.

Holy smoke

Berätta lite om bakgrunden till Holy Smoke BBQ!

Det är hobbyprojektet som vuxit långt utanför trädgården där det började för sju år sedan. Jag kommer inte riktig ihåg vad som fick mig att köpa första den smokern men jag var fast redan från början. Strax därefter kom första resan till Texas som blev en ögonöppnare, det var otroligt inspirerande att få uppleva bbq-kulturen på plats. Efter hemkomsten köpte jag en rök som var alldeles för stor för att ha hemma och hittade platsen för nuvarande restaurang hos en kompis föräldrar. Det som från början skulle bli en liten produktion för andra restauranger befolkades snabbt av nyfikna som undrade vad det var som pågick bakom staketet i Bräcke och rätt som det var hade vi öppnat en liten köttbod som snart övergick till restaurang.

Ni brinner för kött och barbecue – nu lanseras flera spännande matvaror när årets stora grillsäsong drar igång. Vad ser ni fram emot mest?

Vi tycker att smashburgaren på bringa, karré och rökt sidfläsk är lite extra kul. Bringa ligger oss väldigt varmt om hjärtat och det är roligt att vi hittat ett nytt användningsområde för denna lite bortglömda styckdetalj.

Ni på Holy Smoke BBQ är del av en slags subkultur med BBQ och rökning av kött. Nu har svenska folket upptäckt denna gamla bbq-tradition mer och mer. Hur märks det av i vardagen?

Det ryker lite varstans i svenska trädgårdar nuförtiden. Rökning kan ju vara alltifrån dygnslånga processer som hos oss till att kasta en näve spån på grillen och allt däremellan. Det är fantastiskt kul men lite förvånande är att det tog så lång tid för denna kultur att nå hit, vi har ju en lång tradition av rökning och långkok och brukar vara snabba på att fånga upp amerikanska traditioner.

Korv, kyckling och porkbelly. För nya entusiaster och nyfikna som aldrig ätit porkbelly. Kan ni berätta något om smaken och köttet?

Porkbelly är en del av sidan från grisen, med andra ord bacon i bit, den kommer med en färdig kryddblandning och glaze för den som inte har ett eget favoritrecept.

Vad tror ni blir sommarens stora grillfavorit?

Inte en aning men jag tror att vi generellt kommer att ge lite mer plats åt grönsaker på grillen.

Vad ser ni själva fram emot mest sommaren 2019?

Massa härliga möten på restaurangen i Bräcke och så hade det varit bra med ett uteblivet grillförbud.

Tips! Här hittar du 4 smarriga recept från ICA i smaksamarbete med Holy Smoke BBQ

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer