Hoppa till sidans innehåll

Byt pastan mot slingriga zoodles − alltså nudlar av zucchini. Eller pimpa salladen med knalliga strimlor av svarvade betor. Av mixad blomkål gör du ett nyttigt och snabblagat ris som du lätt sätter smak på. Inspireras av våra recept på modern råkost!

TIPS! Alla våra goda recept med mycket grönsaker hittar du här!

6 alternativ till pasta och ris

 • Zoodles!

  Zoodles är "nudlar" av zucchini. Blanda dina zoodles med fetaost, oliver, soltorkade tomater, mynta och citron till en fräsch grekisk sallad.

  Grekisk sallad med zoodles

 • Färgglada svarvade betor istället för pasta

  Svarva strimlor av betor i olika färger och blanda med blåbär, fetaost och en god vitlöksdressing. Krispigt, gott och en riktig fröjd för ögat.

  Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär

 • Hyvlad zucchini

  De här mozzarellafyllda färsbollarna är lite pyssliga att göra - men helt klart besväret. Till serverar du en hemkokt tomatsås och tagliatelle som du pimpar med hyvlad zucchini. Vill du så ökar du mängden zucchini och hoppar tagliatellen helt.

  Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

 • Hyvlat grönt och brandgult

  Snabb och fräsch rätt där du i stället för vanlig pasta använder hyvlade remsor av zucchini och morot. Allt marineras i en smakrik marinad gjord på apelsin, basilika och soltorkad tomatcrème.

  Apelsin- och basilikamarinerad morots- och zucchinipasta

 • Blomkålsris

  Blomkål är riktig supermat. Så nästa gång du tänkt koka vanligt ris - gör det här solgula blomkålsriset med solrosfrön och persilja. Mumsigt allround-tillbehör.

  Blomkålsris med solrosfrön

 • Morotspasta och blomkålsris

  Använd remsor av morot i den här helgröna middagsrätten Koka en mustig tomatsås med röda linser, krydda med rosmarin ocb blanda ner blomkålsris och servera till den nykokta morotspastan. Toppa med lite smulad fetasost!

  Morotspasta med sås på linser och blomkålsris