Hoppa till sidans innehåll

Är du redo för vabruari? Botanisera bland citrusdoftande juicer och vitaminrika smoothies som piggar upp i vintermörkret och rustar dig för förkylningstider! Dessutom tipsar vi om ingredienserna som gör underverk.

Recept Sofia Nilsson Styling Linda Berlin Foto Charlie Drevstam
Tips: Här hittar du alla våra recept på smoothies!

 • GRAPEFRUKT

  Grapefrukten är en sann hjälte i förkylningstider! En frukt innehåller ungefär ¾ av den dagliga rekommendationen av C-vitamin, en vitamin som kan minska trötthet samt gör att immunsystemet fungerar normalt. Grapefrukt är även en god fiberkälla!

 • MANGO

  En tropisk vitaminboost rik på den viktiga C-vitaminen som skyddar cellerna mot oxidativ stress, samt bidrar till normal psykologisk funktion samt nervsystemets normala funktion. C-vitamin kan även öka upptaget av järn från vegetabiliska källor som till exempel kikärtor.

 • SELLERI

  En näringsrik grönsak som innehåller det viktiga ämnet kalium. Kalium bidrar till nervsystemets normala funktion, kroppens normala muskelfunktion samt till att bibehålla normalt blodtryck.

 • RÖDBETA

  Rotfruktens intensiva färg är inte bara vacker, det röda färgämnet indikerar även att den innehåller antioxidanter. I rödbetan finns ämnet nitrat, som i studier på idrottare visat sänka syrebehovet och därmed bidra till ökad ork. Nyfiken på att se om det fungerar? Prova att äta 2–3 rödbetor ett par timmar innan nästa träningspass.

 • AVOKADO

  God, härligt krämig och fullproppad med vitamin E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Avokadon innehåller även ämnet folat som bibehåller immunsystemets normala funktion, samt en stor andel omättat fett vilket kan bidra till normala kolesterolnivåer i blodet.

 • Röd energikick med grape och jordgubbar

  Röd energikick med grape och jordgubbar

  En uppiggande juice ger dig en garanterat god start på dagen. Här en frisk och skönt besk juice som får smak av grapefrukt, äpple, lime, jordgubbar och mynta. Har du ingen råsaftcentrifug kan du göra den i en mixer.

  - Röd energikick med grape och jordgubbar

  Spara

 • Tropisk dröm med mango och passionsfrukt

  Tropisk dröm med mango och passionsfrukt

  Denna solgula smoothie piggar garanterat upp. Med banan, passionsfrukt och mango för den tankarna till sydliga breddgrader. Perfekt som mellis, till frukosten eller brunchen. Mums!

  - Tropisk dröm med mango och passionsfrukt

  Spara

 • Grön shot med sting

  Grön shot med sting

  När du behöver komma igång är det perfekt med en sellerishot! Frukt- och grönsaksshoten får dessutom smak av ananas, gurka och grönkål. Och – jalapeño som bidrar med sting.

  - Grön shot med sting

  Spara

 • Lila vitaminboost med betor och ingefära

  Lila vitaminboost med betor och ingefära

  Gör en rödbetssmoothie med banan, äpple, hallon, ingefära och citron. Uppfriskande, läskande och vackert ceriserosa. Den goda rödbetssmaken gör sig superbra i en fyllig smoothie!

  - Lila vitaminboost med betor och ingefära

  Spara

 • Supersmoothie med spenat och ingefära

  Supersmoothie med spenat och ingefära

  Gör en grön supersmoothie, fullproppad med nyttigheter! Bara att mixa avokado, äpple, spenat, ärtor, mango, lime och ingefära. Servera som mellanmål eller som energikick till frukosten eller brunchen.

  - Supersmoothie med spenat och ingefära

  Spara

 • Gyllene juice med gurkmeja och cayenne

  Gyllene juice med gurkmeja och cayenne

  Gör en uppfriskande apelsinjuice med morot, citron, ingefära, gurkmeja och cayennepeppar. Har du ingen råsaftcentrifug kan du istället använda en mixer. Servera gärna juicen med is.

  - Gyllene juice med gurkmeja och cayenne

  Spara

 • Smoothie bowl med kokos och blåbär

  Smoothie bowl med kokos och blåbär

  Som frukost eller mellanmål är det perfekt med en smoothie bowl! Toppa den lite tjockare smoothien med dina favorittillbehör, som färsk och torkad frukt, nötter och granola. Här gör vi en smoothie med smak av kokos, banan, blåbär och lingon.

  - Smoothie bowl med kokos och blåbär

  Spara