Hoppa till sidans innehåll

När kylan tränger sig på är det få saker som smakar så gott som en härligt värmande gryta. Vegetarisk dessutom! Prova något av våra favoritrecept.

Foto Mathias Nordgren Styling Charlotta Norlén
Tips: Här hittar du alla våra vegetariska grytor!

 • Vegetarisk bourguignon

  Denna rödbetsbourguignon är värmande, mustig och alldeles alldeles underbar! Det är en vegansk bourguignon, som serveras tillsammans med ett krämigt veganskt potatismos med jordärtskocka.

  - Vegetarisk bourguignon

  Spara

 • Vego curry med okra

  En vegocurry med okra blir oerhört god och smakrik och är dessutom enkel att svänga ihop. Okran och curry masalan ger grytan sin smak. Medan potatis, kikärterna, spenaten och halloumin ger en matig gryta som passar utmärkt ihop med varma naanbrödet. Smaklig vegospis!

  - Vego curry med okra

  Spara

 • Lins- och portabellogryta med rosmarin

  Denna mustiga gryta är både matig och värmande. När linser, zucchini och portabello tillsammans med rosmarin och en skvätt vin kokar samman, sprider sig direkt en underbar väldoft i köket!

  - Lins- och portabellogryta med rosmarin

  Spara

 • Vego stroganoff med halloumi

  Stroganoff har du säkert ätit flera gånger förut, men har du testat med halloumi? Den stekta ostens sälta gifter sig perfekt med den krämiga och smakrika tomatsåsen. Lätt som en plätt och riktigt gott. Kanske blir detta din nya vegofavorit?

  - Vego stroganoff med halloumi

  Spara