Vilt

Viltrecepten du inte får missa

Viltkött är lättlagat, mört och har massor av smak. Här har vi samlat våra bästa viltrecept med såväl klassiska som moderna smaker.

10 goda recept med vilt

Renskav med champinjoner och lingon eller älgfärsbullar? Här tipsar vi om våra bästa recept med vilt.

  1. Renskav med champinjoner och lingon

    1. Renskav med champinjoner och lingon

    Betyg 4.3 av 5.
    99 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer.

    Ljuvligt god renskavsgryta med lök, champinjoner och grädde. Svartvinbärsgelé ger djup åt smaken i grytan. Se till att koka grytan varsamt. Servera gärna med potatis och lingon.

    Renskav med champinjoner och lingon
  2. Hjortköttbullar i gräddsås

    2. Hjortköttbullar i gräddsås

    Betyg 4.1 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Smaksätt hjortfärsen med klassiska svenska smaker som enbär och kryddpeppar, de passar utmärkt till vilt. Fläskfärs gör hjortköttbullarna saftigare. Häll på grädde i pannan så har du en gräddsås!

    Hjortköttbullar i gräddsås
  3. Rådjursgryta med syltlök och timjan

    3. Rådjursgryta med syltlök och timjan

    Betyg 4.3 av 5.
    67 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer.

    Mäktig och förstklassig rådjursgryta, som är idealisk att servera en blåsig höstdag. Syltlök, timjan, gin och grönpeppar är bara några av smakerna som köttet sveps in i och som gör det alldeles underbart.

    Rådjursgryta med syltlök och timjan
  4. Vild bolognese med enbär och salvia

    4. Vild bolognese med enbär och salvia

    Betyg 4 av 5.
    86 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.

    Vild bolognese med enbär och salvia
  5. Vild taco med inlagd rödlök

    5. Vild taco med inlagd rödlök

    Betyg 3.3 av 5.
    61 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Bjud på vild tacofest där den klassiska tacoköttfärsen byts ut mot grillad, tacokryddad fransyska av hjort. Skär köttet i tunna skivor och servera med valfria tillbehör, men missa för allt i världen inte den inlagda rödlöken!

    Vild taco med inlagd rödlök
  6. Jazzig chili

    6. Jazzig chili

    Betyg 3.9 av 5.
    268 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer.

    Jazzig chili är ett härligt recept på långkok med hetta, mustighet och sötma från chili, öl, torkad ancho och fikon. En chiligryta som går utmärkt att göra på antingen älg eller högrev av nöt. Laga gärna chilin en dag innan den ska ätas!

    Jazzig chili
  7. Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling

    7. Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling

    Betyg 3.9 av 5.
    15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Får det lov att vara husmanskost med twist? För att få den vilda smaken har vi valt att göra köttbullarna på älgfärs, som med en gräddig sås och smörfräst ostskivling avnjuts med kokt potatis.

    Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling
  8. Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås

    8. Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås

    Betyg 3.3 av 5.
    15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Mustiga biffar av älgfärs med krämig basilikasås. Biffarna serveras med potatis rostad i ugn. Hastigt kokta sockerärtor, eller sugarsnaps, blir en perfekt krispig munsbit till denna rejäla maträtt.

    Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås
  9. Viltskavsgryta med messmör och lingon

    9. Viltskavsgryta med messmör och lingon

    Betyg 4.3 av 5.
    77 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.

    Viltskavsgryta med messmör och lingon
  10. Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

    10. Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

    Betyg 3.4 av 5.
    102 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Lyxig ytterfilé av hjort med kokt, mixad rotselleri som blir en len smekning till det vilda köttet. Spenaten får fräsa i smör, tillsammans blir det en riktig smakexplosion i munnen.

    Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Artiklar (1520)

Säsongskalender

Proteiner i säsong

När är bästa tiden att äta vissa proteiner så som skaldjur, vilt eller fisk?

Matskola

Lär dig laga hjort

Lär dig mer om hjortens olika delar, få tips på tillagning och härliga hjortrecept.

Hitta din favorit

Höstiga viltfärsrecept

Här är våra bästa recept med viltfärs för grytor och husman att värma sig med under hösten

mmh svaaamp!

Svamppizza

Här listar vi på recept på våra godaste svamppizzor i bianco-format, dvs. utan tomatsås.

Middagstips

Snabba middagar

Saknar du matinspiration och tid? Vi har samlat enkla recept på goda middagar i vardagen.

Grönt är skönt

Vår på tallriken

Vår i luften betyder goda, gröna och enkla vårrecept.

I säsong!

Våra vanligaste rotfrukter och hur du använder dem

Visst blir det ruggigare och mörkare på hösten. Men på plussidan är många av våra svenskodlade grödor i sitt esse! Här kommer en lista på våra vanligaste rotfrukter och tips på massa gott du kan laga med dem.