Viltkött är lättlagat, mört och har massor av smak. Här har vi samlat våra bästa viltrecept med såväl klassiska som moderna smaker.

Sofie Lundmark
Tips: hitta rätt innertemperatur för köttet med vår guide.

10 klassiska viltrecept

Tre moderna viltrecept

  • Vild kebabpizza

    Vild kebabpizza

    Säsongen för fryst viltskav pågår faktiskt hela året – tur, för det är ju aldrig fel med en ”vild” kebabpizza! Här utgår vi från kronhjortsskav, men det går lika bra med skav av älg, rådjur eller ren. Krydda med kebabkrydda för den rätta smaken.

    Vild kebabpizza med kronhjortsskav

  • Bolognese med vildsvinsfärs och salvia

    Bolognese med vildsvinsfärs och salvia

    Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar för den rätta mustigheten!

    Vild bolognese med vildsvinsfärs, enbär och salvia

  • Vild taco med inlagd rödlök

    Vild taco med inlagd rödlök

    Bjud på vild tacofest där den klassiska tacoköttfärsen byts ut mot grillad, tacokryddad fransyska av hjort. Skär köttet i tunna skivor och servera med valfria tillbehör, men missa för allt i världen inte den inlagda rödlöken!

    Vild taco med inlagd rödlök