Hoppa till sidans innehåll

Vad ska du äta i veckan? Kanske bolognese, soppa, curry eller en tomatpaj? Här är sex ljuvligt goda vegetariska rätter som är perfekta att göra storkok och fylla hela veckans matlådor med. Det tjänar du både tid och pengar på!

Stephanie Johansson

Alla våra vegetariska recept hittar du här!

  • Vegetarisk bolognese

    Testa bolognese i vegetarisk tappning! Med röda linser, svarta bönor, rivna morötter och rotselleri i en mustig sås med krossade tomater... Mmh! Servera med bönpasta om du vill maxa proteinintaget och toppa med färska örter. Ät och njut!

    - Vegetarisk bolognese

    Spara

  • Linsgryta med kokosmjölk

    En krämig och matig linsgryta värmer skönt kyliga dagar. Grytan är smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade körsbärstomater och toppa med färsk koriander.

    - Linsgryta med kokosmjölk

    Spara

  • Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

    En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås. Låt créme fraiche (välj vegansk variant om du föredrar) vikariera som bechamelsås och du sparar ännu mer tid.

    - Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

    Spara

  • Ärtig spenatsoppa

    En riktigt grön och skön soppa, fullproppad med näring. Grunderna har du kanske till och med i frysen? Ärtorna bidrar med en söt och len smak till spenatsoppan. Toppa med frön för en lyxigare känsla.

    - Ärtig spenatsoppa

    Spara

  • Kokoscurry med rotfrukter

    En vegetarisk currygryta med mycket smak från härliga rotfrukter. Hettan från chilin och syrligheten från citrongräset och limen blir en skön kombo tillsammans med den krämiga kokosmjölken. Servera gärna kokoscurryn med ris och gärna ett par limeklyftor.

    - Kokoscurry med rotfrukter

    Spara

  • Vegansk tomat- och purjolökspaj

    Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.

    - Vegansk tomat- och purjolökspaj

    Spara