Hoppa till sidans innehåll

Att äta vego kan kännas trixigt om det finns barn i hushållet. Men så behöver det inte alls vara. De här vegetariska rätterna kommer att uppskattas både av vuxna och små kräsna barn.

Elin Nordström
Tips:Första hjälpen mot klimatångest - kolla ditt klimatavtryck!

 • Enkla vegobullar med makaroner

  Barnsligt enkla vegobullar på kidneybönor och potatis. Ihop med lite ägg, ströbröd och kryddor får du både en krispig yta och mumsig smak. Tänk att det kan vara såhär enkelt att göra ovo-vegetariska bullar från grunden.

  - Enkla vegobullar med makaroner

  Spara

 • Snabba vegotacos med tomater och majs

  En busenkel taco på svarta bönor. Tillsammans med söta majskorn, tomat och lite tacosmaksatt crème fraiche har du middagen serverad under en halvtimma. Lätt att laga och lika lätt att variera!

  - Snabba vegotacos med tomater och majs

  Spara

 • Burgare med vego-schnitzel och avokadoröra

  En vegetarisk, härligt krispig, schnitzelburgare är lika gott som det är enkelt. Med toppings som tomat, sallad och en krämig avokadoröra får du en fulländad smakkombo. Ja okej, lite rostad lök vid servering kan möjligtvis bli grädden på moset!

  - Burgare med vego-schnitzel och avokadoröra

  Spara

 • Vego bollo med majs

  Enkelt och snabbt lagar du en god och proteinrik vego bolognese med majs och färs gjord av ärtor. Smaksättningen fixas med crème fraiche smaksatt med paprika och chili samt sälta från soja. Blanda bolognesen med god pasta och allt är klart att servera. Smaklig måltid!

  - Vego bollo med majs

  Spara

 • Halloumistroganoff med crème fraiche

  Här serveras stroganoff på vego vis! Fräs på lök och halloumi tills de fått fin färg. Såsbasen gör du sedan med passerade tomater och extra krämighet från crème fraiche med smak av tomat och basilika. Låt allt bli varmt och servera sedan med ris eller pasta. Smaklig spis!

  - Halloumistroganoff med crème fraiche

  Spara

 • Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås. Låt créme fraiche vikariera som bechamelsås och du sparar ännu mer tid.

  - Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  Spara