Hoppa till sidans innehåll

Tycker du också det är svårt att komma på en vegomeny som känns lyxig när det vankas fest? Hamnar du i oxfiléträsket varje nyårsafton? Här kommer den ultimata skrytmenyn, signerad Paul Svensson och Fotografiska museets restaurang.

Text Sofie Lundmark
Tips: här hittar du alla vegetariska recept

  • Förrätt – snyggaste rödbetan

    Förrätt – snyggaste rödbetan

    Fänkålsfrön och srirachadressing, redan här är du väl intresserad? Det här är rödbetor med getost – deluxeversionen. Om du använder rödbetsblasten blir rätten hundra gånger finare.

    Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt

  • Huvudrätt - Helstekt purjolök!

    Huvudrätt - Helstekt purjolök!

    Ja, man kan faktiskt ha en grönsak som huvudråvara istället för kött eller fisk! Det bevisar den här rätten med råge. Helstekt får purkolöken nytt liv. Med massor med smörig brynt hollandaisesås över blir den ju inte direkt sämre.

    Helstekt purjolök med brynt hollandaise

  • Dessert - Glass på gurka med dillvanilj

    Dessert - Glass på gurka med dillvanilj

    Gurksorbet med dillglass? Say what? Låt grönsaker och örter ta plats i desserten och bli förvånad över hur bra de passar in!

    Gurka med granité och dillglass

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer