Hoppa till sidans innehåll

Om du går och funderar på om du ska hoppa på vegantåget så har du en bra anledning nu. Här listar vi sju ljuvliga sallader som är helt veganska.

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra veganska recept

 • Gurksallad med ingefära och koriander

  Koriander är kryddan vi antingen älskar eller hatar. Men är du någon som gärna använder knippvis av den här goda kryddan så är detta salladen för dig.

  - Gurksallad med ingefära och koriander

  Spara

 • Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

  Om du gillar mat som ser ut som att den hör hemma på finkrog så testa den här! Otroligt smarrig sallad med broccoli och rostad sötpotatis.

  - Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

  Spara

 • Harissamorötter med couscous och tahini

  Men dra mig baklänges på en mjukbakad morot! Couscous, avokado, mynta, sötmandel och russin tillsammans med mjukbakade morötter och rödlök går inte av för hackor.

  - Harissamorötter med couscous och tahini

  Spara

 • Dillig tomatsallad med ättika

  Dill! Japp, på sommaren frossar vi i dill och till tomater passar dill utmärkt. Kombinera den här veganska smarrigheten med något mer matigt. Kanske till en pulled oumphburgare ?

  - Dillig tomatsallad med ättika

  Spara

 • Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

  Zoodles är veganvärldens gåva till mänskligheten. Det är nudelsvarvad zucchini som passar perfekt i en sallad och speciellt med het tofu och jordnötsdressing.

  - Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

  Spara

 • Sötpotatissallad ”Sweet Garage potato salad”

  Nä nu är det dags att klyfta ner sötpotatis i salladen istället. Den här rätten är godare än godis och består av krispiga sockerärter, bladspenat, röd chili, koriander och lime.

  - Sötpotatissallad ”Sweet Garage potato salad”

  Spara

 • Höstsallad med bönor och äpple

  Bönor, svartkål, krispigt äpple och citron. Den här salladen blir en bra start på hösten och antagligen en storfavorit resten av året.

  - Höstsallad med bönor och äpple

  Spara