Veganska rätter på julbordet är poppis. Och vi förstår varför - det är ju så otroligt gott! Här har vi samlat 6 veganska "fiskrätter".

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra veganska julrätter!

 • En vegansk gubbe

  Vegansk gubbröra, går det ens? Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill!

  Vegansk gubbröra

 • Vegansk senapssill

  Vem har sagt att sill behöver innehålla fisk? Den här senapssillen innehåller aubergine och smakar helt ljuvligt.

  Vegansk senapssill av aubergine

 • Branteviks(ill)tofu

  Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

  Brantevikstofu

 • En ny klassiker?

  Med syran från kaprisen och saltgurkan kommer ingen att sakna sillen i denna sillfria sillsallad. Det är sprakande, färgglatt och väldigt gott! Piffa till din veganska sillsallad lite extra genom att färga vispad sojagrädde rosa med rödbetsspad och servera till.

  Vegansk sillsallad

 • Aubergine - vi älskar dig!

  Aubergine är grönsakernas kameleont och här dyker den upp som inlagd sill i en krämig örtagårdssås. En sillvariant som vi lovar kommer gillas av alla kring bordet, inte bara vegetarianer.

  Krämig auberginesill med basilika och dill

 • Vegansk gravad lax

  Ursäkta vad sa du? Ja, vegansk gravad lax är otroligt gott och rotsaken som får spela huvudrollen i den här märkliga laxhistorien är moroten. Konstigt kan man tycka - GOTT säger vi!

  Vegansk gravad lax av morot