Hoppa till sidans innehåll

Veganska rätter på julbordet är poppis. Och vi förstår varför - det är ju så otroligt gott! Här har vi samlat 6 veganska "fiskrätter".

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra veganska julrätter!

  • En vegansk gubbe

    Vegansk gubbröra, går det ens? Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill!

    Vegansk gubbröra

  • Vegansk senapssill

    Vem har sagt att sill behöver innehålla fisk? Den här senapssillen innehåller aubergine och smakar helt ljuvligt.

    Vegansk senapssill av aubergine

  • Branteviks(ill)tofu

    Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

    Brantevikstofu

  • En ny klassiker?

    Med syran från kaprisen och saltgurkan kommer ingen att sakna sillen i denna sillfria sillsallad. Det är sprakande, färgglatt och väldigt gott! Piffa till din veganska sillsallad lite extra genom att färga vispad sojagrädde rosa med rödbetsspad och servera till.

    Vegansk sillsallad

  • Aubergine - vi älskar dig!

    Aubergine är grönsakernas kameleont och här dyker den upp som inlagd sill i en krämig örtagårdssås. En sillvariant som vi lovar kommer gillas av alla kring bordet, inte bara vegetarianer.

    Krämig auberginesill med basilika och dill

  • Vegansk gravad lax

    Ursäkta vad sa du? Ja, vegansk gravad lax är otroligt gott och rotsaken som får spela huvudrollen i den här märkliga laxhistorien är moroten. Konstigt kan man tycka - GOTT säger vi!

    Vegansk gravad lax av morot

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer