Hoppa till sidans innehåll

Vegansk pizza, vadå va? Jo det går att göra en riktigt ostig pizza vegansk och precis lika god. Allt du behöver är lite tips på grymma veganska alternativ till kött och mejeriprodukter. Vill du göra det extra enkelt kan du utgå från en vegansk färdigpizza och toppa med dina favorittoppings.

 • Potatis = bästa pizzatillbehöret

  Skivad kokt potatis är otippat gott på pizzan. Tillsammans med andra svenska smaker som skogschampinjoner och persilja är den här potatispizzan en riktig hit. Den som vill toppar med tryffelolja.

  Gör pizzan vegansk genom att byta ut pecorinon mot knaperstekt ostronskivling.

  Potatispizza

 • Sa någon jordens godaste dessert?

  Varför äta någon annan efterrätt när den här ljuvligheten finns.

  Gör den vegansk genom att byta ut grädden i kolasåsen mot sojagrädde, ta vegansk ost istället för vanlig ost och byt ut creme fraichen mot en vegansk variant.

  Päronpizza med kolasås och pinjenötter

 • Den här är till er, avokado lovers

  Om någon hade sagt till dig för tio år sedan att i framtiden kommer man göra avokadopizza och den kommer smaka ljuvligt hade du trott på det?

  Den här gör du vegansk genom att byta ut mozzarellan mot vegansk mozzarella och istället för färskost väljer du en vegansk variant.

  Avokadopizza med chili

 • Varför anstränga sig?

  Ibland faller alla veganska bitar på plats utan att man ens behöver ropa näringsjäst. Den här pizzan är allt en vegansk pizza behöver innehålla. Behöver vi säga att den är magiskt god?

  Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

 • Ett stycke pizzadröm

  En klassisk pizza med inga krusiduller kan också lätt göras vegansk genom att byta ut mozzarellan mot vegansk mozzarella. Köp en färdig pizzadeg som oftast är vegansk (var noga att läsa innehållsförteckningen) och skippa parmesanen och lägg istället till knaperstekt ostronskivling.

  Pizza med basilika och "mozzarella"

 • Pizza med tångkaviar och annat smaskigt

  Den här pizzan slår rekord i att vara oförskämt god. Den är också löjligt enkel att göra vegansk. Byt ut löjromen mot tångkaviar, prästosten till vegansk ost och istället för creme fraiche väljer du en vegansk variant.

  Pizza med tångkaviar och "ost"

 • Mums pizzibabba

  Gå ”all in green” med den här vegopizzan bottnad med ärtcrème så ljuvlig att du inte kommer att vilja se åt tomatsås igen. Ärtcrèmens hetta justerar du enkelt med grön tabasco.

  Gör den vegansk genom att byta ut parmesanen mot näringsjäst.

  Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan

 • Ett stycke fantastisk matkonst

  Den här pizzan symboliserar allt som är gott. Bröd, färs, ost och sååås. Gör den vegansk genom att byta ut köttfärsen mot sojafärs, osten till vegansk ost och istället för creme fraiche väljer du en vegansk variant.

  "Köttfärspizza"

 • Lökig pizza

  Nu är det inte läga att stå ute och veva med grillspaden så skippa den delen och gör pizzan i ugnen istället. Vegansk blir den genom att köpa färdig pizzadeg, byta ut osten mot vegansk ost eller näringsjäst och så väljer du en stark vegansk korv. Klicka på en vegansk fraiche som du kryddar med till exempel timjan, oregano och hackade soltorkade tomater.

  Grillad lökpizza

 • Sötpotatisen har hittat hem

  i den här pizzan... Använd färdig pizzabotten och låt toppingen stå i centrum. Underbar vitlöksrostad sötpotatis, krispig svartkål och hackad mandel. En överraskande god kombination som måste testas. Toppa med vegansk pizzaost, grädda och njut. Det här är verkligen pizzornas pizza!

  Vegansk pizza med sötpotatis, mandel och svartkål