Hoppa till sidans innehåll

Var ett av dina nyårslöften att äta mer vegetariskt? Inspireras av vår tids mest älskade husmansklassiker – helt veganska. De ljuvliga recepten är signerade Karoline Jönsson.

Recept Karoline Jönsson Styling Anna Wendt Foto Simon Bajada
Tips: Här hittar du alla våra recept på vegetarisk husmanskost!

 • Vegansk shepherd's pie

  Vegansk shepherd's pie

  Shepherd's pie är en klassisk engelsk köttfärspaj med mos. Här gör vi den vegansk och använder sojafärs som bas. Den smakrika färssåsen toppas av ett krämigt lager veganskt potatismos innan den gratineras.

  - Vegansk shepherd's pie

  Spara

 • Vegansk kålpudding

  Vegansk kålpudding

  Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.

  - Vegansk kålpudding

  Spara

 • Små rårakor med vegansk skagen

  Små rårakor med vegansk skagen

  Husmansklassikern rårakor med en twist: i miniformat och toppade med vegansk skagenröra med rödlök, dill och tångkaviar. Servera gärna de veganska rårakorna som förrätt, både lyxigt och enkelt.

  - Små rårakor med vegansk skagen

  Spara

 • Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

  Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

  Fiskpinnar i en vego-version! Dessa spröda tofupinnar tillsammans med veganskt potatismos, dillsås och ärter blir en underbar vegansk vardagsmåltid som går hem hos hela familjen.

  - Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter

  Spara

 • Ugnsbakad vegopastej

  Ugnsbakad vegopastej

  Ugnsbakad pastej på veganskt vis. Här gör vi en smakrik vegopastej som kryddas med bland annat kryddpeppar, mejram och buljong, och sedan bakas i ugn. Perfekt att ha på smörgåsen, gärna tillsammans med saltgurka!

  - Ugnsbakad vegopastej

  Spara

 • Vegansk skånsk kalops

  Vegansk skånsk kalops

  Vegetarisk husmanskost när den är som bäst! Denna kalops är helt vegansk och gjord med vegobitar, lök och morot. Kryddpeppar, lagerblad och soja sätter smak på grytan. Servera gärna kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

  - Vegansk skånsk kalops

  Spara

 • Vegansk ärtsoppa med rökig svamp

  Vegansk ärtsoppa med rökig svamp

  Torsdag betyder… Ärtsoppa! Här en vegansk variant på den klassiska ärtsoppan, med välbekanta smaker men med rökigt stekt svamp istället för fläsk. Ärtsoppan gör du av gula ärter som du blötlägger och sedan kokar.

  - Vegansk ärtsoppa med rökig svamp

  Spara

 • Veganska krabbelurer

  Veganska krabbelurer

  Krabbelurer är som en blandning mellan sockerkaka och pannkaka, stekt i plättstorlek. Här gör vi krabbelurerna veganska och använder kikärtsspad istället för ägg i de små plättarna. Vänd i kanelsocker och servera med äppelmos eller sylt!

  - Veganska krabbelurer

  Spara