Hoppa till sidans innehåll

Okej hur låter det här: Skaliga rotfruktschips, rostade rödbetor med cashewnötter eller bakad sötpotatis? Om du tycker det låter lika ljuvligt som vi gör så kika in de här väldigt läckra recepten med rotfrukter.

Elin Nordström
TIPS: Här finns ännu fler recept med rotfrukter!

 • En gullig potät

  Halvera sötpotatisen och lägg den med skalet uppåt så att skalet blir så där drömmigt krispigt och inanmätet mjukt och fluffigt. Möms!

  Bakad sötpotatis

 • Biffarnas biff

  En liten fågel viskade i vårt öra att det här är ett av våra mest populära recept. Varför? För att de är så orimligt goda!

  Morots- och halloumibiffar

 • Älskade lilla rödbeta

  Rostade rödbetor låter smaklökarna nå nya nivåer av smaskhet. De är härligt söta och med ingefära, soja, sesamolja och risvinäger blir den här rätten en riktig favorit.

  Rostade rödbetor med cashewnötter

 • Trendigaste rotsaken...

  ...är helt klart rotsellerin! Om du inte har smakat det så är det dags nu. I ugnen får den en härligt söt och nötig smak som passar perfekt till lagrad ost.

  Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

 • Första mos(boken)

  Det har slabbats rotfruktsmos sedan urminnes tider och oavsett om du är en mosälskare eller en moshatare så är detta en klassiker som aldrig kommer gå ur tiden

  Rotfruktsmos

 • Winter(grönsaken) is coming

  Vem har sagt att man bara kan äta sallad på sommaren? Antagligen ingen... Den här matiga vintersalladen med flera sorters rotfrukter, gyllene pumpa och rödlök. Toppad med honungsrostade valnötter är det en salladsälskares dröm.

  Vintersallad med rotfrukter, pumpa och honungsnötter

 • Det bästa med rotfrukter...

  ...är att skalet är minst lika gott, och helt ljuvligt smarrigt blir det om du gör chips av dem.

  Skaliga rotfruktschips