Hoppa till sidans innehåll

Inför midsommar vill vi tipsa er om våra bästa midsommarrätter. Vad sägs till exempel om smördegsflarn med sparris och Västerbottensost eller färskpotatis med brynt smör och löjrom? Nej men vi SMÄLLER AV vad gott!

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra recept på midsommarmat

 • Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

  Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

  Den här sparrisrätten är beviset på att med bra råvaror så är det enklaste det godaste. Rosta den gröna sparrisen tillsammans med fin olivolja, lite vitlök och toppa sedan med nyriven parmesanost och lite lagrad balsamicovinäger och du har en förrätt som gör succé. Sparrisen går även utmärkt att tillaga på grillen.

  - Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

  Spara

 • Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost

  Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost

  Vad händer om du lägger Västerbottensost, sparris, gravad lax och färskost på ett sprödbakad smördegsflarn? Jo det som händer är att du skapar midsommarbordets kanske godaste rätt.

  Tips: Du behöver inte skala grön sparris och OM du gör det så skala på den vita delen längst ned. Bryt sparrisen där den är lite träig och av de träiga bitarna kan du göra en god

  sparrissoppa.

  - Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost

  Spara

 • Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor

  Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor

  En pepparrotssill gör sig alldeles utmärkt tillsammans med gula betor och krasse. Lägg den lille sillen på en perfekt kokad färskpotatis och tjoff in i munnen. NJUT.

  - Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor

  Spara

 • Färskpotatis med brynt smör och löjrom

  Färskpotatis med brynt smör och löjrom

  Om du gillar färskpotatis precis som den är så kan det hända att du kommer att storkna när du testar den här varianten med brynt smör, löjrom och creme fraiche.

  Tips: Om du ska skrubba en herrans massa färskpotatis till midsommar så kan du slänga ner alla potäter i diskhon, ta en diskborste och vispa runt runt och vips så får du bort det mesta av jorden och skalet. Sen kan du ta en liten kniv och ta bort de jordrester som inte ville släppa i potatisbadet. Slut på tips!

  - Färskpotatis med brynt smör och löjrom

  Spara

 • Vegansk pavlova med hallonsorbet

  Vegansk pavlova med hallonsorbet

  En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Till den här veganska raringen använde vi färska hallon, sorbet och kokos. HEJ SOMMAR!

  - Vegansk pavlova med hallonsorbet

  Spara

 • Kallrörd rabarberlemonad

  Kallrörd rabarberlemonad

  I den varma midsommarhettan, eller förlåt - i det sedvanliga regnrusket som precis nästan alltid infaller på just midsommarafton, så kan det vara gott att dricka den här ljuvliga lemonaden med rabarber och vanilj. För att påminna sig själv om att sommarvärmen kanske men bara kanske lurar precis runt hörnet.

  - Kallrörd rabarberlemonad

  Spara