Hoppa till sidans innehåll

En riktigt het chili - vad kan vara godare höstmat? Här tipsar vi om våra 7 godaste chiligrytor - både vegetariska och med kött!

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra recept på chiligrytor!

 • Lins- och bönchili

  De gröna eller svarta linserna gör sig bra i den här smakrika chilin eftersom de behåller formen utan att bli mosiga. Komplettera med både kidney- och vita bönor så har du matig middag som räcker länge. Lyxa till lins- och bönchilin med koriander och starka jalapeños på toppen. Receptet är ett storkok, blir det mat över frys gärna in i matlådor.

  - Lins- och bönchili

  Spara

 • Långkokt högrevschili

  Sugen på ett skrytkok? Det vill säga en redig chili med både högrev, fläsk och svarta bönor. Den långkokta högrevschilin smakar gott i flera dagar och ger många impar-poäng. Eller så fryser du in det som blir över och gör burritos en annan dag.

  - Långkokt högrevschili

  Spara

 • Snabbchili med tortillachips

  Vem har sagt att chili behöver ta flera timmar att göra? Den här smakrika snabbchilin har en hemlig ingrediens – kakao. Färsen tar också smak av ingredienser som tomat, oregano, bönor och buljong. Serveras med svalkande gräddfil, sallad, gurka och chips. Enkelt och lyxigt gott!

  - Snabbchili med tortillachips

  Spara

 • Top secret chili

  En härligt het och mustig chiligryta som kryddas med Santa Marias Ancho, Guajillo och Chipotle Chili. Långkok med mör högrev som smälter i munnen. Servera med tortilla, salsa, picklad rödlök och hackad koriander. Smaka av med salt. Perfekt söndagsgryta för dig som gillar lite sting.

  - Top secret chili

  Spara

 • Jazzig chili

  Jazzig chili är ett härligt recept på långkok med hetta, mustighet och sötma från chili, öl, torkad ancho och fikon. En chiligryta som går utmärkt att göra på antingen älg eller högrev av nöt. Laga gärna chilin en dag innan den ska ätas!

  - Jazzig chili

  Spara

 • Vegetarisk chili

  Bjud på vegetariskt fredagsmys mitt i veckan, chili con soja! En smakrik chiligryta med en hemlig ingrediens – kakao. Sojafärsen tar också smak av kryddor som oregano, pastasås med chili och kidneybönor. Serveras med svalkande gräddfil, ris och knapriga tortillachips.

  - Vegetarisk chili

  Spara

 • Långkokt chili på högrev med choklad

  Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.

  - Långkokt chili på högrev med choklad

  Spara