Den internationella bacondagen ska såklart firas med våra 7 smarrigaste recept med bacon. Om vi får välja ska en riktigt bra baconrätt vara krämig, salt och orimligt krispig.

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra recept med bacon

 • Hörde jag någon säga krämig?

  Ja vad är en pasta utan bacon? Den här pastarätten är perfekt för dig som älskar bacon och som också tycker att bacon är livet.

  Krämig pasta med kycklingbacon och tomat

 • Mumsfilibabba säger vi bara

  Frasig svartkål, smakrik ädelost och knaprig bacon är receptet på en makalöst god pizza.

  Pizza bianco med svartkål och ädelost

 • Hej barnminnen!

  Alla som ätit minst tio plåtar ugnspannkaka genom livet räcker upp en flottig baconhand. Den här rätten håller än i dag och är nog den mest perfekta vardagsmaten vi kan tänka oss. Varför? Jo för att du i princip kan äta den utan tallrik och bestick, bara att tjoffa in i munnen.

  Ugnspannkaka med bacon och gurka

 • En enda krispig röra

  Krispig bacon och mjuk avokado i en röra - oj så gott! Och väldigt enkelt att göra och den passar utmärkt till en galette eller till pannkakor.

  Avokadoröra med bacon och tomat

 • In i pastaträsket med er!

  Och så hoppar vi tillbaka ner i pastasåsen igen. Den här pastarätten med svamp, spenat (ja lite nyttig ska man vara) och salt bacon får en baconälskare att fälla salta bacontårar.

  Snabb pasta med kantareller, bacon & spenat

 • Mackornas macka

  Tidernas bästa macka är den som innehåller bacon. Så är det bara. Klassikern club sandwich är mackornas heliga smörgåsgraal och kanske anledningen till att bacon är så poppis. Nä det vet vi inte men det skulle kunna vara så.

  Club sandwich med krassemajonnäs

 • Bacon <3 kantarell

  Krispig bacon, pepprig ruccola och kantareller. Ja, vad mer behövs egentligen för att laga en episk middag?

  Kantarellpaj med bacon och ruccola