Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Mat är ungefär lika viktigt för instagram som katter för internet. Det finns en del trender som förmodligen aldrig skulle uppstå någon annanstans än i sociala medier - där det visuellt spektakulära blir viktigare än den eventuella smakupplevelsen. Här är ett några trender som poppat upp under 2017!

Text: Juliana Alonso
Tips: Följ gärna oss på Instagram/icasverige. Och vill du läsa om fler trender hittar du våra senaste matspaningar här.

9 instatrender 2017

 • Blå spirulina

  Eller blå majik som det egentligen heter, utvinns ur den blå-gröna algern spirulina och gör smoothies, bakverk och juicer overkligt blåa. Den här fina trenden hoppas vi håller länge!
  Bild: @sugaredcoconut

 • Pixlad avokado

  Den här avokadon är som tagen ur ett Nintendo 8-bitspel. Med en liten, liten kniv kan du skapa din egna lågupplösta pixelavokado.
  Bild: @fooddeco

 • Gothglass

  Alltså, WOW! Lätt årets snyggaste glass som du kan hitta i Los Angeles. Den hemliga ingrediensen? Aktivt kol!
  Bild: @little.damage

 • Avolatte

  Att hälla upp latte i en urgröpt avokado började som ett skämt på ett café i Australien, men det skämtet nådde oanada proportioner och nu är det värsta grejen. Kunde man dricka kaffe i en våffelstrut 2016, är väl det här inga konstigheter?
  Bild: @tinakim315

 • Regnbågspasta

  Ett enkelt knep att piffa upp maten är att färga pastan i regnbågens alla färger. Testa rödbetor, spirulina, grönkål, gurkmeja och acai för att trolla fram några riktigt härliga färger!
  Bild: @saltyseattle

 • Fermenterat

  2017 är året då vi fermenterar ALLT! Vi fermenterar våra överblivna grönsaker, brygger kombucha och gör egen tempeh. Bra sätt att ta vara på det vi har hemma, vilket leder till mindre matsvinn. Vi ger 2 tummar upp för den här trenden!
  Bild: @lift_vegan

 • Galette

  Galetten har verkligen fått ett uppsving i år med sitt krispiga yttre och gottiga inre. Testa att göra en plommon- och mandelgalette nästa gång du funderar på att slänga ihop en paj!
  Bild: @sallysbakeblog

 • Cloud egg

  En liten äggula som svävar på ett äggvitemoln har vi här. Fluffigt OCH flummigt. Så här gör du.
  Bild: @kristifarinelli

 • Maränger

  Maränger är verkligen överallt just nu. Krispiga, sega, italienska, äggfria, färgglada... De kommer i alla former helt enkelt. Förstår du hypen? Det gör vi!
  Bild: @meringuegirls

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer