Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Det här med matfantasi och vardag går inte alla gånger ihop. Så vi har knåpat ihop en tio-i-topplista på goda, enkla och kanske inte så instagramvänliga maträtter men som passar vardagens stök.

Juliana Alonso
Tips: Tryter fantasin? Bläddra bland mängder av recept på goda vardagsrätter, och filtrera fram utifrån ingredienser eller rätter du 

 • Kyckling

  Kyckling går snabbt, enkelt, det är barnvänligt, har mindre klimatpåverkan och är snålt med animaliskt fett. Kanske det som lockar? Här är ett tips på ett riktigt populärt kycklingrecept till vardags, med många glada utrop bland besökarna.
  Krämig pasta med kyckling

 • Spagetti med köttfärssås

  Här är en klassisk köttfärssås toppad med ett fräscht hack av citron, persilja och hyvlad parmesan. Vardagsfest!
  Köttfärssås med rökt skinka

 • Fisk

  Med frysta fisktärningar och ajvar relish blir det mycket smak på ett kick. Gratängen täcks av ett frasigt smul av bröd, parmesan och persilja. Så enkelt och så gott!
  Snabb fiskgratäng med ajvar och parmesankrisp

 • Köttbullar

  Bland vardagens kötträtter är köttbullar är en populär klassiker. Här fyller vi dem med krämig mozzarella och byter ut klassiska tillbehör som gräddsås och lingon mot citrondressad zucchini och en het tomatsås. Den som vill snabba på köper färdig tomatsås.
  Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinpasta

 • Korv stroganoff

  Byt ut falukorven mot en kryddig och smakrik chorizo. Eller testa den populra varianten med halloumi istället för korv. Det enda du behöver göra är att byta ut köttet mot ost. Lägg till paprika och vita bönor, så smyger du ner mer näringsämnen i denna barnfavorit.
  Chorizo-stroganoff med paprika

 • Lax

  Här är en krämig fiskgryta som går snabbt att göra och som på kort tid blivit populär bland våra besökare.
  Krämig laxgryta med räkor

 • Biff med tillbehör

  Antingen det är en köttbiff, pannbiff, eller kanske vegetariska biffar... det funkar finfint till vanliga veckodagar! Ett tips är denna med snabbmarinerad strimlad lövbiff.
  Bulgogi med currystekt ananas
  Eller de här superpopulära vegetariska från tidningen Buffé. Morots- och halloumibiffar

 • Vegetariskt

  Allt fler upptäcker hur gott och varierat det är. En del har lagt till en eller flera köttfria dagar i veckan, andra utesluter allt vegetariskt, och andra utesluter kött men fortsätter äta mejeriprodukter och ägg.
  Veganska recept, 100 % fritt från animaliska produkter
  Vegetariska (lakto-ovo) recept

 • Soppa

  Soppa är en riktig vardagshjälte. Den här soppan har i alla fall seglat upp under hösten som en favorit bland besökarna här, en krämig pumpasoppa med curry och kokos. Enkel att göra vegansk genom att utesluta äggen.
  Pumpasoppa med curry, kokos och spenat

 • Korv med tillbehör

  Inte så otippat att kombinationen korv och olika tillbehör går hem till vardags i många hem. Det är snabbt och enkelt att få till mycket smak och variera med olika såser och korvar. Exempelvis denna pastagratäng med chorizo med ett krispigt täcke av panko, det japanska ströbrödet.
  Chorizo bake med pankokrisp

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer