Hoppa till sidans innehåll

Det här med matfantasi och vardag går inte alla gånger ihop. Så vi har knåpat ihop en tio-i-topplista på goda, enkla och kanske inte så instagramvänliga maträtter men som passar vardagens stök.

Juliana Alonso
Tips: Tryter fantasin? Bläddra bland mängder av recept på goda vardagsrätter, och filtrera fram utifrån ingredienser eller rätter du gillar! 

 • Spagetti med köttfärssås

  Här är en klassisk köttfärssås där vi tagit alla genvägar för att göra den så snabb som möjligt!
  Snabb köttfärssås med tagliatelle

 • Fisk

  Bred en tapenade på soltorkade tomater över torsken innan du steker den i ugnen tillsammans med potatisskivor. Snabbt och gott!
  Tomatbakad torsk med rostad potatis

 • Kyckling

  Kyckling går snabbt, enkelt, det är barnvänligt, har mindre klimatpåverkan och är snålt med animaliskt fett. Kanske det som lockar? Här är ett tips på ett riktigt populärt kycklingrecept till vardags − en mättande kycklingpasta!
  Kycklingpasta med mozzarella

 • Stroganoff

  Prova laga stroganoffen med smaksatt crème fraiche istället för tomatpuré − ett enkelt sätt att sätta en ny twist på klassikern!
  Blond stroganoff med ris

 • Lax

  Stek laxen i kryddmix för fish tacos och servera med några väl valda tillbehör. Gott, poppis och på bordet inom 30 minuter!
  Snabb fish taco med lax

 • Vegetariskt

  Allt fler upptäcker hur gott och varierat det är. En del har lagt till en eller flera köttfria dagar i veckan, andra utesluter allt vegetariskt, och andra utesluter kött men fortsätter äta mejeriprodukter och ägg.
  Veganska recept, 100 % fritt från animaliska produkter
  Vegetariska (lakto-ovo) recept

 • Biff med tillbehör

  Antingen det är en köttbiff, pannbiff, eller kanske vegetariska biffar... det funkar finfint till vanliga veckodagar! Ett tips är denna pannbiff där du använder rostad lök istället för färsk &minus: och slipper hacka!
  Pannbiff med gräddsås
  Eller de här superpopulära vegetariska från tidningen Buffé. Morots- och halloumibiffar

 • Soppa

  Soppa är en riktig vardagshjälte. Den här broccolisoppan är nästan oförskämt enkel, så du hinner preppa en lyxig mozzarellabaguette till att servera till maten.
  Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

 • Korv med tillbehör

  Inte så otippat att kombinationen korv och olika tillbehör går hem till vardags i många hem. Det är också smart att använda kryddiga korvar för att enkelt sätta smak på en rätt. Testa den här urenkla kycklinggrytan som får smak av kryddig salsiccia!
  Kycklinggryta med salsiccia