Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Här visar vi hur du gör den steg för steg i portionsglas. Tiramisu är mångas favoritdessert - här hittar du alla våra recept på tiramisu. Tiramisu i glas, så gör du! Vispa mascarpone och ägg Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto, rom eller konjak till en slät smet. Vispa äggvitor och socker Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank. Vänd ner försiktigt Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott. Doppa kexen Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Varva i glas Dela kexen så att de passar i glaset. Lägg i botten och varva sedan med äggsmet och mer kex. Låt stå i kylen Avsluta med äggsmet. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten. Pudra med kakao Pudra över ett lager med kakao vid servering. Här hittar du det fullständiga receptet med mängder på tiramisu i glas.