Hoppa till sidans innehåll

Vill du göra extra piffiga desserter till påskbordet i år? Då kommer här några lekfulla enkla hacks på hur du kan få desserterna att bli extra påskfina.

Artikel i samarbete med Cloetta

 

Tjusig Hallon - och lakritschokladmousse, eller hur? I filmen visas hela receptet inklusive ett smart hack för hur du får till moussen sned i glaset.

 • Grafisk mousse

  Ställ glaset lutande i en muffinsform , häll i hallonmousse och låt stelna, innan du fyller på med choklad lakritsmousse. Se filmen ovan för inspo.

  Hallon & choklad-lakritsmousse

 • Karamell-swirl på din cheesecake

  Vispa en äggvita med 1 kryddmått socker och färga hälften grön och hälften rosa med karamellfärg. Spritsa sedan linjer, varva rosa och gröna, så toppen blir randig. Börja från sidan och dra ett finger upp över linjerna så färgen ”släpar”. Dra sedan ett finger neråt i motsatt riktning och upprepa tills det blir som på bilden.

  Ahlgrens bilar Cheesecake

 • Skriv personliga skyltar

  Sätt små flaggor i dina desserter med kärleksmeddelanden till dina gäster. Perfekt att göra i denna mumsiga Polly-pannacotta eller valfri dessert.

  Polly Påsk Pannacotta

 • Ringla choklad

  Enklaste piffet av alla. Smält din favoritchoklad och ringla över kakan. Prova att smaksätt lite extra med någon av Plopps nyheter, till exempel Plopp Djungelvrål.

  Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter

 • Gör mönster med frosting

  Frosting är alltid gott! Var lekfull och gör ett mönster på frostingen med kokos, strössel, eller varför inte favoritgodisar?

  Påskschack-kaka

 • Servera i olika vintageglas

  Charmigt och fint att använda olika vintageglas som i detta härliga recept på Champagnemousse.

  Champagnemousse med mango och hallon

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer