Hoppa till sidans innehåll

Helt plötsligt blev snabbkaffe en åtråvärd ingrediens att ha hemma tack vare kaffefluffet som dök upp på appen TikTok och blev en viral trend världen över. Här berättar vi vad TikTok-kaffe är för något och hur du enkelt kan göra den populära kaffedrycken!

Alexandra Holm

Handla allt som behövs för att göra ditt egna Tiktok/Dalgonakaffe här!

TikTok-kaffe kallas även för dalgonakaffe. Dalgona är nämligen namnet på ett koreanskt bakverk och trenden började när den sydkoreanska skådespelaren Jung Il-woo beställde vispat kaffe i ett TV-program och sa att smaken påminde om detta toffeesmakande bakverk. Han gjorde även en video som visade hur man skapade kaffedrycken. Intresset för det vispade kaffet blev därefter enormt och under dessa tider då många spenderar mer tid än vanligt hemma, började kaffedrycken återskapas och delas flitigt på sociala medier som TikTok, Instagram och Youtube.

Det vanligaste sättet att göra det trendiga TikTok-kaffet på är att vispa lika delar snabbkaffe, socker och hett vatten tills du får ett ljust, krämigt och härligt fluff. Sedan serverar du fluffet i ett glas med mjölk (eller ett växtbaserat alternativ som till exempel soja- eller havredryck) och is. Resultatet blir en svalkande dryck som passar utmärkt att fotas och delas. Det, i kombination med att många har de ingredienser som behövs hemma, har säkert bidragit till att kaffdrinken blivit såpass stor runt om i världen. 

När det kommer till smaken på TikTok-kaffet kommer du som gillar den grekiska kaffdrycken frappe inte bli besviken. Dessa två kaffedrycker är nämligen lika varandra med en smak som både är söt och stark på samma gång. Prova själv och se om du är en av de som blir besatt av årets hittills största kaffetrend!

Testa att göra TikTok-kaffe!

  • Dalgona coffee – koreanskt kaffe

    Dalgona coffee – koreanskt kaffe

    Att göra TikTok-kaffe eller Dalgonakaffe som det också kallas är enkelt. All du behöver är snabbkaffe, socker, vatten och valfri mjölk eller växtbaserad dryck. Det är en fördel om du har en elvisp men det går faktiskt att vispa fram kaffefluff med en vanlig visp också, det kommer bara ta längre tid och inte riktigt bli lika fluffigt. Lycka till!

    - Dalgona coffee – koreanskt kaffe

    Spara