Hoppa till sidans innehåll

Alla älskar tårta, men ibland kan det kännas motigt att göra en när man har mycket annat att fixa inför festen. Här är 9 goda tårtor du kan förbereda minst dagen innan!

Sofie Lundmark
Tips: Här är alla recept på tårtor

 • Choklad- och passionstårta

  Choklad och passionsfrukt är en ovanligt lyckad kombination. Denna tårta går utmärkt att förbereda långt innan festen, garnera bara med passionsfrukt innan servering.

  Fryst choklad- och passionstårta

 • Pannkakstårta

  Pannkakstårta kanske inte är det första man tänker på när man ska göra tårta. MEN, en maffig pannkakstårta som smakflirtar med desserten crêpes Suzette gör ingen besviken.

  Pannkakstårta á la crepes suzette

 • Banan- och mjölkchokladtårta

  Banan och mjölkchoklad, finns det nån godare kombo? Spröd och frasig mördegsbotten, smörstekt banan och en len och krämig mjölkchokladmousse ovanpå det. Mmm...

  Banan- och mjölkchokladtårta

 • Vit chokladmoussetårta

  En underbart sötsyrlig och fräsch vit chokladmoussetårta med mörk chokladbotten som är perfekt att förbereda och ha på lut i frysen. Garnera bara med bär vid servering.

  Vit chokladmoussetårta med sommarbär

 • Glasstårta

  Med köpta marängbottnar och glass kommer man långt. Faktiskt ända fram till en härligt vacker och lyxigt god glasstårta. Ta bara fram ur frysen innan servering och garnera med bär och mynta.

  Glasstårta med toffee- och chokladsås

 • Blåbärscheesecake

  Cheesecake är en utmärkt dessert att förbereda dagen innan den ska bjudas eftersom den då får gott om tid att sätta sig. Denna får vacker färg av blåbär och svartvinbärssaft.

  Blåbärscheesecake

 • Princessrulltårta

  Med färdig marsipan är den här prinsessrulltårtan enkel att göra och snygg att se på. Håller bra i kyl över natten, pudra bara över florsocker strax innan servering och bjud med fluffigt vispad grädde och färska hallon.

  Rosa princessrulltårta

 • Midsommartårta

  Med en tårtbotten gjord på daim och en härlig jordgubbskräm blir denna tårta ljuvligt god! Se till att ta fram den ur frysen 4 timmar innan servering och dekorera med färska jordgubbar.

  Midsommartårta

 • Maxad chokladtårta

  Maxad chokladtårta för den stora festen! Fylliga chokladbottnar varvas med den lenaste mörka chokladkrämen och en karamellig kolakräm. Bottnarna kan bakas 1–2 dagar i förväg. De kan även göras upp till en månad i förväg. Plasta in väl och förvara i frysen. Chokladkrämen, kolakrämen och chokladglasyren går utmärkt att förbereda 1 dag i förväg.

  Maffig chokladtårta