Tips: Här hittar du fler recept till midsommar!
Cirka tre kilometer från Fårösund på norra Gotland, där landskapet är kargt men häpnadsväckande vackert, hittar man Bungenäs – en skyddad liten halvö gömd mellankalksten och öppet hav. Här finns två av Gotlands mest omsusade matdestinationer: Bungenäs Matsal och Kalkladan som sedan 2017 drivs av Sonny Gustavsson, med Simon Hedö och Kalle Hurtig Edlund vid köksrodret.
Hej Simon och Kalle, berätta om Kalkladan och Bungenäs Matsal!
I Kalkladan serverar vi enkel men vällagad sommarmat från lunch till middag, medan minimalistiskt inredda Bungenäs Matsal erbjuder fine dining med fokus på färsk fisk och grönsaker.
Hur jobbar ni med närodlat?
I princip alla grönsaker vi serverar är odlade någonstans på ön, vilket möjliggör för fräscha, dynamiska och säsongsbetonade menyer. Vi har ett nära samarbete med lokala producenter vilket gör att vi kan servera mat lagad på råvaror av högsta kvalitet, men det gynnar även hela Gotland och dess bönder.
Vad mer kännetecknar er matlagning?
Grundtanken är att enkelt alltid är både godast och bäst!