Hoppa till sidans innehåll

Snart är sommaren här, studentskivor och mottagningar står för dörren. Ungdomar blir vuxna och tar klivet ut i livet. Har du koll på din student, vad är hen för en figur? Själva skivan och dukningen avslöjar studentens rätta jag.

Leena Mägi

Om din student är en blågul dukning.

Blågul dukning.

Din student älskar allt som går i blågult; födelsedag, nationaldag och student är viktiga blågula dagar som hör ihop och för din student är själva examensdagen viktigast! Festen fixar du självklart med ballonger, serpentiner, flaggor och servetter i fanans färger, helst vill man vara ute och gå loss på det svenska – servera jordgubbar är ett måste. Gör det enkelt och kör på engångstallrikar, öppet hus med önskan om många gäster, mormors svåger och grannens faster, alla är lika välkomna.

Tips: Färdigvikta servetter i form av studentkostym eller klänning sätter enkelt prägel på studentens fest och passar den blågula fantasten utmärkt.

 

Om din student är den klassiska dukningen.

Klassisk studentdukning.

Snyggt och elegant ska det vara, annars kan det vara! Vita dukar, gärna silverbestick, kristallglas och väldigt sobert – lite som på mormors och farfars tid, men ändå uppdaterat, det är trots allt 2015. Lite silver och någon färg som viker av kan gå för sig. Denna stil hör till de som är en ordningssam student som går ut med bra betyg och siktet redan inställt på universitetet, helst Uppsala.

Tips: Med en bit silverpapp blir en flaska bubbelvatten en del av dukningen. Sätt bordsplaceringen över glaset.

 

Om din student är en lekfull dukning.

Lekfull dukning.

School’s out forever, tjoho, nu börjar livet! En lekfull och färgglad dukning, gärna med inslag av exotiska frukter – som ett löfte om de länder som studenten nu drar iväg till. Lycka, glädje och färg, ju mer desto bättre passar utmärkt. Extra av allt och all in är mottot.

Tips: En inbjudande goodiebag fylld med menyn, sånghäften, tillbehör och godis – välkommen till bords!

 

Om din student är en Ekologisk dukning

Ekologisk dukning

Studenten gillar rejäla material som stengods, terracotta, klart glas och obehandlat trä eftersom det ger en härlig rustik känsla. Maten är övervägande vegetarisk och självklart ekologisk. Varför inte duka ute på en åker, din student tycker inte det finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Använd hopslagna pallkragar som bord på bockben för en riktigt naturnära känsla. Efter studenten väntar förmodligen lantbrukshögskolan där studenten kan vara nära djur och natur.

Tips: En obehandlad lerkruka förvandlas till brödkorg med hjälp av ofärgat papper. Fäst namnskyltarna med en enkel klädnypa, voila brödkorg och namnskylt i ett!

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer