Hoppa till sidans innehåll

Hemligheten bakom grötsuccén på poppis-caféet Pom & Flora stavas Steel Cut Oats. Och bäst av allt - nu kan du enkelt laga succégröten hemma!

Artikel i samarbete med AXA text: Lisa Heino

Vi träffade Anna Axelsson, som tillsammans med sin man fått upp stockholmarnas ögon för gröt. Och pratade lite gröttips, frukosttrender och topping. 

 • Tips: "Låt gröten sätta sig"

  Tips: "Låt gröten sätta sig"

  - Ett bra tips är att låta det ta lite tid att göra gröt. Alla vet att det går snabbt att slänga ihop en gröt, men låter man den sätta sig en stund, addera mer vätska och vänta lite till så får man en ÄNNU godare gröt. Labba gärna med olika topping; storfavoriterna på Pom & Flora är gröt med hjortron/skyr eller med peanutbutter/jam, Axa har ett recept på steel cut med kanelstekta äpplen och lönnsirap som är fantastiskt gott. Testa själv!

 • Kall gröt: "Var beredd på lite tuggmotstånd"

  Kall gröt: "Var beredd på lite tuggmotstånd"

  - När man lagar overnight oats, alltså kall gröt, med steel cut blir den lite "tuggigare" än den man gör med traditionellt havre. Själv tycker jag att det är supergott men det är bra att vara beredd på det.

  › Steel cut overnight oats med jordgubbar och pistage

 • Trend: "Allt fler äter frukost ute"

  Trend: "Allt fler äter frukost ute"

  - Vi märker att det blir allt mer poppis att träffa vänner över en frukost ute. Och då vill man gärna ha koll på att man får i sig nånting bra och det är superviktigt att man blir ordentligt mätt. Och då är ju havregryn en fantastisk ingrediens! Mättande och nyttigt - hur bra som helst!

  › Lyxfrukost hemma? Testa de här bananpannkakorna med steel cut oats.