Gott på mackan

Recept på goda spreads

Smör och ost absolut. Men en riktigt god spread på mackan slår nästan allt. Vad sägs om spread på färskost, feta eller tomat? Eller så unnar du dig en på choklad!

  1. Ostspread

    1. Ostspread

    Betyg 3 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Färskost på bröd är alltid gott och uppskattat som tilltugg. Men vill man piffa upp osten med mera smak kan man göra en spread och tillsätta skinka, gräslök och prästost. Använd gärna lufttorkad skinka, skuren i små bitar.

    Ostspread
  2. Tomatspread

    2. Tomatspread

    Betyg 4.8 av 5.
    18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Ett veganskt spread med härlig umami och sälta, gjord på soltorkade tomater, olja och frön eller nötter. Du kan använda det du har hemma – som t.ex. solroskärnor, pinjenötter, valnötter. Perfekt som smörgåspålägg, topping på snittar eller dipp!

    Tomatspread
  3. Spread på rostad paprika och vitlök

    3. Spread på rostad paprika och vitlök

    Betyg 2.8 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Den röda paprikan får en härligt fyllig och ännu sötare smak när den rostas i ugnen. Mixa ihop dina rostade paprikor till ett pålägg tillsammans med vitlök och stora vita bönor. Bönorna är rika på proteiner och bra energi. Spreaden är mums på mackan!

    Spread på rostad paprika och vitlök
  4. Basilika- och fetaostspread

    4. Basilika- och fetaostspread

    Betyg 4.8 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Basilika- och fetaostspread är en matig röra som passar utmärkt att servera på nybakat bröd. Du gör den på ett kick genom att mixa cannelinibönor tillsammans med fetaost, vitlök och basilika till en grön crème. Gott på en buffé!

    Basilika- och fetaostspread
  5. Varm dipp på kronärtskocka

    5. Varm dipp på kronärtskocka

    Betyg 4.7 av 5.
    45 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    I USA är varm dipp mycket vanligt. Med marinerade kronärtskockor, majonnäs, basilika och parmesan blir det en smakrik röra med sting av tabasco. Servera med knapriga crostinikex eller bre på små rostade brödbitar.

    Varm dipp på kronärtskocka
  6. Hemmagjort hasselnötssmör

    6. Hemmagjort hasselnötssmör

    Betyg 4.3 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Det är hur enkelt som helst att omvandla smakrika hasselnötter till ett krämigt hasselnötssmör! Perfekt på mackan, till gröten, på pannkakorna eller i smoothien.

    Hemmagjort hasselnötssmör
  7. Nötfri chokladspread

    7. Nötfri chokladspread

    Betyg 4.6 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    En nötfri och vegansk version av allas våran favoritnötkräm. Chokladspreaden är förstås god som pålägg på mackan men är kanske ännu godare i desserter och bakverk. Ta fram den ut kylskåpet en stund innan servering.

    Nötfri chokladspread

Artiklar (1541)

En god favorit

Frukostmackan

Med bröd, matfett och pålägg kan en macka varieras i all oändlighet. Här tipsar vi om våra receptfavoriter på goda frukostmackor.

Uppgradera toasten!

Godaste grillmackorna

Kimchi grilled cheese, avokadotoast eller en kubansk sandwhich? Nu grillar vi mackor!

Enkel middag!

Matiga mackor till middag

Ta ditt favoritbröd, toppa med dina bästa tillbehör och låt det bli kvällens middag. Inspireras av våra smarriga recept nedan!

Klassiker till påsk

6 gubbröror till påskbordet

Är du en av dem som tycker om att bjuda på traditionellt påskbord? Då kanske du letar efter recept på gubbröra. Här reder vi ut vanliga frågor och listar några favoritrecept.

En het potatis

Toppa bakpotatisen

Billig, enkel att laga och älskad av hela familjen? Bakad potatis med goda toppings!

Bre´ på!

Riktigt goda frukostmackor

Här kommer tips för dig som vill variera och förnya frukostmackan. Våga testa något nytt!

Extra allt!

Matiga mackor

Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek

Mat för många

Goda röror till buffén

Komplettera buffén med olika röror – gott till klassiska rätter som pajer, sallad och bröd.