Hoppa till sidans innehåll

Höst betyder säsong för pumpa! Pumpa går att använda till så mycket mer än bara dekoration. Prova något av våra söta recept på efterrätter och bakverk med pumpa.

Tips: Här hittar du alla våra recept med pumpa!

 • Små pumpapajer med grädde och kanel

  Små pumpapajer med grädde och kanel

  Gulliga söta pumpapajer i miniformat med kondenserad mjölk, kanel och vispgrädde. Pumpakräm fylls i färdiga krustader och bakas av. En efterrätt som passar perfekt som plockmat till halloween!

  - Små pumpapajer med grädde och kanel

  Spara

 • Fryst chokladmousse med kryddinkokt pumpa

  Fryst chokladmousse med kryddinkokt pumpa

  Pumpa till efterrätt är godare än vad man kan tro. Butternutpumpan med sina fina nöttoner får här ett rejält smaklyft i en lag med mulliga kryddor som stjärnanis, kanel och chili. Den kryddiga inkokta pumpan tillsammans med en mjuk och rund fryst chokladmousse blir en överraskande delikat dessert.

  - Fryst chokladmousse med kryddinkokt pumpa

  Spara

 • Pumpakräm med kokos och sesam

  Pumpakräm med kokos och sesam

  Pumpa är med sin söta smak och mjuka konsistens en klassiker i thailändska efterrätter. Här kokar butternutpumpa i kokosmjölk och blir sedan till en vackert orange kräm. Pricken över i blir det när du serverar pumpakrämen med sesamfrön och kokoschips.

  - Pumpakräm med kokos och sesam

  Spara

 • Pumpakaka med mascarponefrosting

  Pumpakaka med mascarponefrosting

  Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!

  - Pumpakaka med mascarponefrosting

  Spara

 • Halloweencupcakes

  Halloweencupcakes

  Skrämmande goda Halloweencupcakes! Butternutpumpan och muscovadosockret sätter tonen på muffinsen, som efter gräddningen toppas med frosting och krossad Turkisk peppar.

  - Halloweencupcakes

  Spara

 • Pumpapudding med karamell

  Pumpapudding med karamell

  En lagom söt och inte så tung efterrätt är denna pumpapudding med karamell. Puddingen gör du på ångkokt pumpa och mjölk innan den smaksätts med citron och apelsin. Karamellen baseras på socker och citronjuice. Sött och syrligt i ett.

  - Pumpapudding med karamell

  Spara