Hoppa till sidans innehåll

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för den kommande veckan förberedda. Denna gång står bland annat svamppasta, hamburgare och blomkålssoppa på menyn!

Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Ugnsrostad blomkål och broccoli till 2 måltider för 4 personer

    Ugnsrostad blomkål och broccoli till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 blomkål, ca 700 g
    2 broccoli à 250 g
    3 krossade vitlöksklyftor
    1 tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    3 msk olivolja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar (även stammen). Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med vitlök, salt, peppar och olja.
    2. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden.

  • Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära till 3 måltider för 4 personer

    Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    Ca 1,8 kg fläskkarré i bit
    2 rivna vitlöksklyftor
    2 msk finriven ingefära
    3 tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    2 dl äppeljuice

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Putsa köttet. Blanda vitlök, ingefära, salt och peppar och klappa in kryddblandningen runt om köttet och lägg i en ugnsform. Häll äppeljuicen runtom.
    3. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 70°C.

  • Rotsellerislaw med äpple till 2 måltider för 4 personer

    Rotsellerislaw med äpple till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    600 g rotselleri
    1 rött äpple
    1 msk vitvinsvinäger
    2 dl crème fraiche
    2 tsk dijonsenap
    2 msk finhackad persilja
    ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR  SÅ HÄR
    1. Skala och riv rotsellerin. Dela, kärna ur och strimla äpplet fint. Blanda med vinäger, crème fraiche, senap och persilja. Krydda med salt och peppar.

Laga det här

  • SÖNDAG Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw

    SÖNDAG Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw


    REDAN FÄRDIGT
    ​​1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära
    1/2 sats ugnsrostad blomkål och broccoli
    1/2 sats rotsellerislaw med äpple

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skiva fläskkarrén tunt. Servera med den rostade blomkålen och broccolin och rotsellerislaw.

  • MÅNDAG Pasta med svamp och fläskkarré

    MÅNDAG Pasta med svamp och fläskkarré


    REDAN FÄRDIGT
    1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära

    TILLSÄTT
    250 g pasta
    250 g svamp (kantareller eller champinjoner)
    2 msk smör
    1/2 tsk salt
    1/2 tsk svartpeppar
    1 1/2 dl vispgrädde
    1 dl riven parmesan
    65 g rucola
    2 msk hackad persilja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Strimla fläskkarrén. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet.
    3. Stek karrén och svampen i smöret tills det får lite färg. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och pastavattnet. Låt koka ihop och tillsätt pastan och parmesan.
    4. Toppa med rucola och persilja.

  • TISDAG Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo

    TISDAG Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo


    REDAN FÄRDIGT
    1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära
    1/2 sats rotsellerislaw med äpple

    TILLSÄTT
    1 msk rapsolja
    1/2 dl hoisinsås
    4 hamburgerbröd
    4 salladsblad
    1/2 dl chilimajonnäs

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär fläskkarrén i fyra tjocka skivor. Stek i oljan på båda sidor.
    2. Ringla över hoisinsåsen och låt steka ytterligare någon minut. Värm bröden. Servera karrén i bröden med sallad, chilimajonnäs och rotsellerislaw.

  • ONSDAG Blomkål- och broccolisoppa

    ONSDAG Blomkål- och broccolisoppa


    REDAN FÄRDIGT
    1/2 sats ugnsrostad blomkål och broccoli

    TILLSÄTT
    ca 8–9 dl vatten
    1 1/2 dl vispgrädde
    1 grönsaksbuljongtärning
    3/4 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    75 g fetaost
    2 dl rotfruktschips

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka upp vatten, grädde och buljongtärning. Tillsätt ugnsrostad blomkål och broccoli och mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
    2. Toppa med smulad fetaost och rotfruktschips. Ringla gärna över lite olja.