Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.

Recept och styling Ylva Bergqvist Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

MÅNDAG
Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

TISDAG
Kycklingsoppa med potatis och curry

ONSDAG
Krämig pasta med svamp och grönsaker

Förbered det här

  • Kycklingklubbor i ugn

    Kycklingklubbor i ugn

    Receptet hittar du här.

  • Ugnsrostade grönsaker med rosmarin

    Ugnsrostade grönsaker med rosmarin

    Receptet hittar du här.

  • Gräddsås

    Gräddsås

    Receptet hittar du här.

  • Kokt potatis

    Kokt potatis

    till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    2 kg fast potatis, gärna små
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    2/3 sats kycklingklubbor i ugn (4 stycken)
    2/5 sats kokt potatis
    1/3 sats ugnsrostade grönsaker
    ½ sats gräddsås

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera kycklingen med potatis, grönsaker och gräddsås.
    Tips! Vill du lyxa till middagen lite? Servera med inlagd gurka.

  • Måndag

    Måndag

    Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    2/5 sats kokt potatis
    1/3 sats ugnsrostade grönsaker
    TILLSÄTT
    2 msk olivolja
    2 förp fetaost à 150 g
    2 msk flytande honung
    2 dl tjock yoghurt (10%)
    3 msk ajvar relish
    1 påse ruccola 65 g
    salt, svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med en gaffel. Ringla över olivolja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Baka ca 25 minuter tills de får fin färg.
    3. Lägg på grönsakerna, fetaosten och ringla över honungen och ställ in ytterligare 5–10 minuter tills osten är varm och fått lite färg.
    4. Blanda yoghurt med ajvar. Smaka av med salt och peppar.
    5. Toppa plåten med ruccola och servera såsen till.

  • Tisdag

    Tisdag

    Kycklingsoppa med potatis och curry till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    1/5 sats kokt potatis (400 g)
    1/3 sats kycklingklubbor i ugn (2 stycken)
    TILLSÄTT
    1 msk curry
    2 msk smör
    1 ½ msk vetemjöl
    2 msk konc kycklingfond
    1 burk kokosgrädde 400 ml
    8 dl vatten
    250 g frysta gröna ärter
    1 msk finriven ingefära
    1 msk färskpressad limejuice
    1 kruka koriander
    1 tsk finrivet limeskal

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär potatisen i tärningar. Plocka köttet från kycklingbenet och skär i mindre bitar. Fräs curryn i smör. Vispa ner mjöl. Tillsätt fond, kokosgrädde och 8 dl vatten. Lägg ner potatis, kyckling och ärter i soppan tillsammans med ingefära och limejuice. Låt det bli varmt.
    2. Klipp över koriandern och toppa med limeskalet.
    Tips! Servera gärna soppan med lite extra chili samt en klick yoghurt.

  • Onsdag

    Onsdag

    Krämig pasta med svamp och grönsaker till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats gräddsås
    1/3 sats ugnsrostade grönsaker
    TILLSÄTT
    400 g spaghetti
    1–2 vitlöksklyftor
    250 g skogschampinjoner
    1 msk olivolja
    1 msk färskpressad citronjuice
    ½ msk finrivet citronskal
    1 dl finriven parmesan
    ev chiliflakes
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i olja i en stor stekpanna ca 5 minuter under omrörning.
    3. Tillsätt gräddsåsen och citronjuicen.
    4. Rör ner grönsakerna och låt dem bli varma. Smaka av med salt. Blanda med pastan eller servera den vid sidan av. Toppa med citronskal, parmesan och ev chiliflakes.